Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revoluţionarii trebuie să îşi înfiinţeze ferme pentru a putea primi terenurile la care au dreptul

Vineri, 20 Mai 2011 (15:03:44)

Revoluţionarii din România vor trebui să se asocieze şi să înfiinţeze ferme agricole pentru a putea primi terenurile la care au dreptul conform legii, a declarat, vineri, secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor din Decembrie 1989 George Costin, citat de corespondentul MEDIAFAX.

"Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, deoarece Legea nr. 341/ 2004 prevede acordarea unei suprafeţe de până la 10.000 de metri pătraţi revoluţionarilor, în extravilanul localităţilor. Au dreptul la acest teren, dar întâmpină greutăţi din partea autorităţilor locale. Dorim să identificăm terenuri agricole care nu sunt cultivate, să fie cât de cât comasate, pentru a le da revoluţionarilor. Condiţia este ca aceştia să constituie ferme agricole pentru producţia agricolă. Vom încerca să facem câteva ferme la nivelul fiecărui judeţ. Noi nu vom face demersuri pentru scoaterea terenurilor din administrarea Agenţiei Domeniului Statului decât după ce revoluţionarii s-au constituit în asociaţii şi vor să facă ferme", a declarat, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, George Costin.

El a precizat că în România, în cursul anului trecut, erau înregistrate 3,8 milioane de hectare de teren necultivat.

"Sper să găsim câteva sute de hectare pentru revoluţionari. Am dat termen până în 10 iunie să facem o evidenţă la nivel naţional cu necesarul de teren. Apoi vom începe discuţiile cu Ministerul Agriculturii şi ADS", a afirmat secretarul de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, George Costin.

Senatorul Raymond Luca, preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din 1989, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că au fost primite mai multe sesizări din partea revoluţionarilor legate de neaplicarea în totalitate a prevederilor Legii nr. 341/ 2004.

"Revoluţionarii au dreptul la teren, dar nu primesc suprafeţele stabilite deoarece autorităţile invocă faptul că sunt multe legi reparatorii - pentru deportaţi, partizani, disidenţi, şi sunt terenuri puţine şi nu ştiu cui să le dea sau dau cui vor. Alte probleme sunt legate de neacordarea unor spaţii comerciale sau locuinţe la care revoluţionarii au dreptul. Sunt şi motive obiective şi va trebui să vedem dacă prin completarea legii putem înlocui spaţiile comerciale cu terenuri intravilane", a spus Luca.

George Costin şi Raymond Luca au participat, vineri, la Prefectura Cluj, la întâlnirea Asociaţiilor de Revoluţionari din şase judeţe din Regiunea de Nord-Vest: Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revoluţionarii trebuie să îşi înfiinţeze ferme pentru a putea primi terenurile la care au dreptul.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revoluţionarii trebuie să îşi înfiinţeze ferme pentru a putea primi terenurile la care au dreptul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei