Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş către jurnaliştii din Bistriţa: Câţi sunteţi fără contract de muncă?

Vineri, 20 Mai 2011 (16:16:18)

Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş a participat, vineri, la prima conferinţă de presă după scandalul care a dus la demisia sa din funcţie, şi, în loc să răspundă la o întrebare adresată de un jurnalist, a afirmat: "Câţi sunteţi fără contract de muncă?", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Nelu Botiş a fost întrebat de un jurnalist la ce s-a referit atunci când a spus că este terminată cariera sa, iar el a afirmat: "Câţi sunteţi fără contract de muncă?".

După ce jurnaliştii i-au atras atenţia că nu a răspuns la întrebarea adresată, Botiş a completat zâmbind: "Ştiţi foarte bine că reforma înseamnă că astăzi toţi aveţi contract de muncă şi aveţi asigurate contribuţiile".

"Îmi asum toate legile pe care le-am promovat. Poate că unele sunt discutabile, dar faptul că au crescut pensiile pentru grupa întâi şi a doua este un efect pozitiv, faptul că s-au angajat peste 200.000 de oameni prin modificările aduse Codului Muncii şi Dialogului Social este un fapt pozitiv. Lucrurile acestea mi le asum. Sunt poate şi bune, şi rele, dar, până la urmă, eu cred că efectele au fost pozitive pentru România", a declarat el.

În ceea ce priveşte scandalul de presă legat de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa care a determinat demisia sa, Botiş a spus că instituţiile care l-au anchetat până acum nu au găsit niciun conflict de interese de natură administrativă.

"Toate instituţiile, inclusiv ANI, au şi postat un comunicat şi clasat dosarul spunând că nu a existat un conflict de interese de natură administrativă. ANAF a făcut verificarea şi a constatat că nu s-au încasat bani. Am spus că moral acolo poate fi o greşeală. Este o greşeală din punct de vedere moral despre care am spus că poate fi corectată. Soţia mea s-a retras din acea asociaţie (Parteneriat Euroactiv Bistriţa - n.r). Asociaţia nu are sediul la mine acasă", a declarat Botiş.

Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. El şi-a cerut scuze pentru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una de onoare. Interimatul la Ministerul Muncii a fost preluat în 22 aprilie de premierul Emil Boc.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş către jurnaliştii din Bistriţa: Câţi sunteţi fără contract de muncă?.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş către jurnaliştii din Bistriţa: Câţi sunteţi fără contract de muncă?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei