Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moldovan: Actuala putere şi Traian Băsescu nu au legitimitate să propună modificarea Constituţiei

Vineri, 20 Mai 2011 (19:00:27)

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că actuala putere şi preşedintele Traian Băsescu nu au "niciun gram de legitimitate" să propună modificarea Constituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se discută de trei ani de măsuri de stimulare a economiei şi de creştere a locurilor de muncă, dar încă nu am reuşit să vedem nimic. În schimb, preşedintele Băsescu e preocupat de un proiect de modificare a Constituţiei. În opinia mea, actuala putere, împreună cu Traian Băsescu, nu au niciun gram de legitimitate de a propune un astfel de proiect. Pentru ei nu există Constituţie. Dacă ar exista, ar şi respecta-o", a spus Moldovan.

El a dat ca exemplu de nerespectare a Constituţiei "nenumăratele angajări de răspundere ale Guvernului", despre care a spus că au fost "în detrimentul democraţiei şi al dezbaterii legilor în Parlamentul României".

Un alt exemplu, în opinia sa, sunt "ultimele aberaţii ale Guvernului", care, prin ordonanţe de urgenţă, anulează sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor.

"Nu mai avem nici măcar stat de drept", a spus Moldovan.

Potrivit sursei citate, actuala putere, împreună cu preşedintele Traian Băsescu şi cu partidele care susţin Guvernul, ar trebui să aibă ca prioritate aplicarea unor măsuri de scoatere a României din criză, de stimulare economică, de ridicare a nivelului de trai al românilor, de creare de noi locuri de muncă.

"Cred că acestea ar trebui să fie priorităţile celor care guvernează România şi sunt convins că ar găsi sprijin şi la nivelul opoziţiei în condiţiile în care ar veni cu astfel de propuneri", a declarat el.

Moldovan a adăugat că din ultimele declaraţii ale preşedintelui Băsescu reiese că vinovaţi că nu iese România din criză sunt din nou pensionarii, fiindcă lor nu le-au scăzut pensiile.

"Am văzut că preşedintele Băsescu constată, ca şi cum nu ar fi parte a deciziilor care s-au luat, că creşterea TVA de la 19 la 24 la sută e cea mai mare eroare politică, dar a uitat să precizeze cine e responsabil şi cum va plăti acesta pentru această eroare politică, ce face viaţa tuturor românilor foarte grea, pe a multora dintre ei insuportabilă. Aştept să ne spună preşedintele Băsescu cine plăteşte pentru cea mai mare eroare politică, creşterea TVA", a spus Emil Radu Moldovan.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, la TVR 1, că doreşte ca referendumul de validare a noii Constituţii să aibă loc concomitent cu alegerile locale, iar legislativele din 2012 să fie organizate după noua Lege fundamentală.

El aprecia că parlamentarii nu se vor opune proiectului de revizuire a Constituţiei.

"Nu cred că Parlamentul se va opune referendumului din 2009. Este de neconceput, pentru că se precizează foarte clar în Constituţie că suveranitatea poporului se manifestă în mod direct prin referendum. (...) Nu cred că se va respinge revizuirea Constituţiei", aprecia şeful statului.

De asemenea, el preciza că proiectul de revizuire a Constituţiei vizează şi relaţia dintre preşedinte şi premier, precum şi clarificarea tuturor aspectelor sesizate în disputele politice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovan: Actuala putere şi Traian Băsescu nu au legitimitate să propună modificarea Constituţiei.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moldovan: Actuala putere şi Traian Băsescu nu au legitimitate să propună modificarea Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei