Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Strauss-Khan, scurtul drum din Paradis în Infern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai marele FMI, unul dintre cei mai influenţi locatari ai planetei, a dat de bucluc. A furat miliarde de dolari sau de euro? Aş! Are destui bani pentru a mai fi nevoit să facă şmecherii financiare la vârsta şi poziţia lui. Şi-a asasinat un adversar care intenţiona să-i fure scaunul? Nici! Trage pe nas ierburi şi a fost prins dând şi altora? Să fim serioşi! Şi atunci de ce se află în beciurile poliţiei new-york-eze, dimpreună cu spărgători de bănci, traficanţi de droguri şi asasini? Ei bine, Strauss-Khan, director al Fondului Monetar Internaţional şi posibil contracandidat al lui Sarkossy la preşedinţia Franţei, cu şanse uriaşe de a-l bate în alegeri pe titirezul de la Palatul Elysee, a fost găsit vinovat că ar fi violat o cameristă într-un hotel de şapte stele din capitala financiară a Americii.

Că Strauss-Khan avea pompiţa din nădragi gata de lucru mereu se ştia. El însuşi şi-a recunoscut vinovăţia de a fi mort după dame. Unora le plac priveliştile, altora tablourile cu nuduri. Destui colecţionează timbre sau etichete de geamantan. El adora, în concreteţea lui catifelată, nudul viu, iar când sfârcul de dudă al sânilor, cum ar zice poetul, era plantat pe un trup de abanos, din exotica şi fierbintea Africă, şi mai abitir. Cu acest beteşug care nu pricep de ce n-ar fi considerat şi calitate, acest înalt demnitar planetar a urcat toate ierarhiile, şi-a învins, prin calităţi profesionale şi intelectuale de excepţie, numeroşi adversari, a stat la masă cu zeci de şefi de stat ai lumii care l-au tratat cu multă curtoazie, a făcut avere şi încă ce avere.

Ei bine, toate s-au năruit într-o clipă. Poliţia americană l-a umflat şi băgat la zdup după simpla declaraţie a unei cameriste precum că bărbatul de care tot vorbim s-a dat la ea. Rezum. Strauss-Khan se trezise în zori, intrase în baie pentru duşul de dimineaţă şi urma să-şi împlinească bogatul program de peste zi. Ieşind el din baie, fireşte, în pielea goală, că doar nu-şi punea chiloţi sub duş şi nici nu se ştia pe bulevard pentru a-şi masca goliciunea de privirile indiscrete, a dat de o poponeaţă de negresă, suplă, înaltă (un metru şi optzeci!), minijupistă, care îşi mişca şoldurile în ritmul în care freca pe jos cu o cârpă să zicem, urme iluzorii de praf. Mă rog, o cârpă modernă, electronică, un mop sau aspirator american care să cadreze cu statutul înalt al hotelului şi al oaspeţilor săi de rang. Ce căuta dama acolo, ştiut fiind că accesul cameristelor este îngăduit doar după plecarea oaspetelui şi nici atunci dacă acesta cere să nu i se deretice nici în lipsă camera? Presupun că statuia de abanos africană, pe care o cânta inegalabil, în ”Poeme negre”, Leopold Sedar Senghor, singurul mare poet al lumii ajuns şi şef de stat (în Senegal), arăta splendid la cei 32 de ani ai ei, fiindcă într-un asemenea hotel nu angajezi persoane obeze, cu bube pe nas, care să-ţi inhibe de cu zori optimismul.

Vă amintiţi ce spunea, chiar în America, distinsul nostru preşedinte despre angajarea la Cotroceni a Elenei Udrea? M-am săturat, zicea el pe bună dreptate, de mutre acre, de murături umane. Aveam nevoie de o responsabilă cu optimismul! Ei bine, fireşte păstrând proporţiile, fiindcă amărâta aia de cameristă, cu tot gradul ei de colonel în servicii, nu poate fi comparată cu optimista noastră care a ajuns între timp, graţie calităţilor profesionale incontestabile, ministru şi trezorier naţional, ei bine, aşadar, camerista arăta pesemne splendid. Încins de duşul fierbinte şi găsind o găinuşă dispusă la ghiduşii în uşa băii (ce altceva ar fi căutat acolo decât să incite şi excite?), cocoşul galic a trecut la ce-i plăcea lui cel mai mult. Vocile avocaţilor lui Strauss-Khan zic că raporturile (mă rog, orale, anale, vai câte orori suntem nevoiţi să auzim!) ar fi fost consimţite. Păi bineînţeles că au fost consimţite! Ionel Teodoreanu, parcă, în La Medeleni, dezvoltă magistral pledoaria unui avocat care convinge Curtea că un bărbat singur nu poate viola o femeie. Nu poate şi gata! Fireşte, cu excepţia variantelor folosirii unui pistol, cuţit sau a anestezierii victimei cu, era să zic, odicolon! Avocatul din romanul respectiv îi cere judecătorului teaca sabiei pe care omul legii o purta la şold şi îl invită să introducă în ea sabia. Teaca era în mâna avocatului care o mişcă discret, iar judecătorul, cu toate strădaniile, nu nimereşte. Vedeţi, concluzionează avocatul! Nu se poate decât cu acceptul... tecii!

Trecând peste amintirile mele de lectură, sunt convins că lui Strauss-Khan i s-a întins o cursă. Cineva, nu neapărat Sarkossy, a vrut să scape de el. De ce nu ne-am gândi şi la grangurii Fondului? Şi a reuşit. Drumul din Paradis spre Infern e al naibii de scurt uneori, mai ales atunci când dracul serviciilor secrete îşi vâră, ca într-o teacă dresată să stea, coada.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strauss-Khan, scurtul drum din Paradis în Infern.
 Vizualizări articol: 2324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Strauss-Khan, scurtul drum din Paradis în Infern5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei