Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Previziuni

Mîrza crede că predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară nu va fi acceptată de Senat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza crede că promisiunea făcută de premierul Emil Boc UDMR-ului, de modificare a Legii învăţământului în sensul ca istoria şi geografia să poată fi predate în limba maghiară, nu se va realiza, întrucât Senatul se va opune acestei măsuri. Mîrza susţine că împotriva modificării legii vor vota nu numai parlamentarii PSD, ci şi unii dintre parlamentarii coaliţiei de guvernare.

Gavril Mîrza speră ca Senatul să nu fie de acord nici cu propunerea Guvernului de modificare a legii adopţiilor internaţionale.

„Miercuri, în Senat, am avut surpriza de a vedea propunerea Guvernului de modificare a legii adopţiilor internaţionale, pentru că, neavând altceva de vândut, doresc acum să facă vânzare de fiinţe omeneşti. De abia s-au stopat traficul şi afacerile cu copii şi vor să deschidă din nou cutia Pandorei. Vor să repună ca act comercial vânzarea copiilor. Or acest lucru nu-l vor reuşi, pentru că au fost voci chiar din cadrul coaliţiei de guvernare care s-au opus şi se vor opune în continuare”, a spus senatorul PSD de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza crede că predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară nu va fi acceptată de Senat.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mîrza crede că predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară nu va fi acceptată de Senat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Să sune cineva la 112. Mârza face spume la gură! trimis de
(20 mai 2011, 11:42:36
Uite-l și pe fălcosul ăsta cu cap de porc cum s-a trezit mahmur și a început să vorbească singur.
BĂĂĂIII comunistule, xenofobia era valabilă acum 20 de ani când făceai tu lecții de învățământ ideologic de partid. De multiculturalitate și euroregiuni ai auzit? Ce te foute pe tine grija în ce limbă își învață geografia cetățenii români de naționalitate maghiară? Ai fost vreodată la Bruxelles? Înafară de pub-uri și puf-uri ce ai mai văzut prin partea valonă? Dar prin cea flamandă?
Ca sa fii în „actualitatea” momentului hai începe să urli că vin boierii să ia pământurile oamenilor, alcătuiește niște sonderkommandos din tineri colhoznici de 84 de ani și răsturnați guvernul, președinția, rasturnați clăile de fân și bărdacele pe gât.
Tupeul de nesimțit colhoznic nu poate să-ți cenzureze pornirea de a asocia un subiect delicat precum cel al adopțiilor internaționale de stereotipul scârbavnic al burdușirii teșcherelei proprii. Te-ai gândit BOULE CU CAP DE PORC că acei copii vor avea O ȘANSĂ pe care voi comuniștii poulii le-ați refuzat-o?
CĂTĂLIN, trimite-l la mama dracului pe dinozaurul ăsta alterat că pute urât și-ți fug puștanii din partid ținându-se de nas!
2.   Eşti cu vaca nea Gavril! trimis de
(20 mai 2011, 12:20:09
habar nu ai cu ce se mămâncă această minoritate. dacă ai fi trăit măcar o oră printre ei ţi-ai fi adus aminte că mâna are degetul mare tocmai pentru a nu-ţi băga mâna până la umăr când furi. acum te dai corect cu firmele copiilor, dar cum s-au capitalizat, adică cum ai spălat banii nici tu nu cred că mai ştii!
3.   ALO MARZA trimis de
(20 mai 2011, 12:34:25
Tov.Marza cum a reusit feciorasul tau sa adune pamant in COM.DORNESTI?
4.   Aici nu e vorba de politica ci de principii ! trimis de
(20 mai 2011, 12:54:48
Eu ca si cetatean - Nu !NU ! sunt de ca acord cu promisiunea făcută de premierul Emil Boc UDMR-ului, de modificare a Legii învăţământului în sensul ca istoria şi geografia să poată fi predate în limba maghiară -Traim in Romania si trebuie predate in limba romana! De ce ? Fiindca romanii nostri din Ungaria si de oriunde din lume nu invata geografia si istoria acelei tari in limba romana ?Ai nostri (unii) - din clasa politica - au ajuns sa se prostitueze cu UDMR -UL asta.Vorba lumii: astia s-au pupat si s-au frecat cu aproape cu toata clasa politica din Romania (fiindu-le pe rand:muma , tata dar si curva)si au cazut tot in picioare urmarindu-si doar interesele .Sper ca senatorii sa fie patrioti si sa tina cont de realitatea din lume si nu de promisiunea lui BOC facuta UDMR- ului !
5.   Gogosarule te-ai stricat di tat. trimis de
(20 mai 2011, 13:40:46
Nea Marza, pana se descalcesc copiii ungurasi ce vor pentru ei si ce le foloseste, adevarul ca poti fi un handicapat daca nu sti limba nationala, explica ce ai facut cu proiectul asta de utilitati si mediu de au ramas primariile datoare pe 25 de ani. Asta ne doare, nu faptul ca aia sunt snobi si vor o masa de manevra inculta. Am avut colegi unguri, nu stiau o boaba romaneste la admitere si crede-ma ca era un handicap serios pentru ei, cei mai multi traiau izolati in grupul lor si nu ei erau de vina.
6.   ALO , DOMNILOR POLITICIENI ... trimis de
(20 mai 2011, 15:23:12
LIMBA ROMANA E O" NESTEMATA ", NU " O CURVA" PE CARE O VINZI" PROXENETILOR " DIN PARLAMENT ! LEGEA CU INVATAMANTUL ...SA FIE IN LIMBA ROMANA ! DOMNUL BOC , BOC , BOC SA PROMITA UDMR-ULUI:AMANTA , NEVASTA , RUDELE , CASA , AVEREA ..DAR SA-SI IA SI MASURI DE SECURITATE SA NU-I SPARGA VREO RUDA CAPUL !
6.1  RE: ALO , DOMNILOR POLITICIENI ... trimis de
(20 mai 2011, 15:47:32
iar ragi ca o vacă limitată. vezi că suntem în sec. XXI şi facem parte din UE. presupun că n-ai fost niciodată prin Ardeal ca să vezi exemplu de conveţuire între români şi maghiari.
7.   BOU ESTI TU ... trimis de
(20 mai 2011, 16:43:29
EU NU VORBESC DE UNGURII ..OAMENI OBISNUITI- URAT ...CI DE UDMR SI IN SPECIAL DE CEI ULTRA CARE CAM VREAU MULTE...SI DACA TU CREZI CA EI SUNT SFINTI E PEREREA TA DE BOU !
8.   ... trimis de
(20 mai 2011, 18:18:12
Fost tovaras, actual domn, care a facut mult rau comunitatii cat a fost la putere, cunoscut prin mediile de afaceri drept "tatucul", Marza acu' iese de la naftalina pentru a ne aduce inapoi de unde am plecat.
Poporul ere o vorba: cui pe cui se scoate, mai precis, pentru a scapa de un rau (Marza) a trebuit sa apara alt rau (Flutur). Amandoi sunt la fel, amandoi au politizat administratia judetului, si amandoi... ar trebui sa se ia de mana si sa plece.
Duca-se...
9.   Constermare trimis de
(21 mai 2011, 09:56:10
Doamnelor si Domnilor,la toti cei prezenti si de fata va spun Hristos a Inviat!Este o zi mare pentru intreaga crestinatate.Este Sfintii imparati Constantin si Elena.Cind vad in cadrul dialogului-comentarii atitea balacareli va spun ca mi se face greata.Ca sa combat anticipantele comentarii rautacioase am sa spuin ca m-am inarmat cu un bax de helas.In legatura cu studiul istoriei si geografiei Romaniei in limba romana va spun ca sunt de acord.Nu sunt de acord ca aceste 2 materii trebuies invatate daca nu macar citite in limba romana>Nu se poate ca in limba romana sa invete despre Revolutia de la 1848 iar in limba maghiara sa invete cum sa-l spinzure pe Avram Iancu.Luati aminte !!!!Sanatate la toti !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei