Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen:Legea minorităţilor, blocarea schimbării Legii educaţiei-pietre de încercare pentru coaliţie

Vineri, 20 Mai 2011 (18:48:09)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că adoptarea Legii minorităţilor până la sfârşitul lunii iunie, chiar şi prin asumarea răspunderii, şi blocarea modificării Legii educaţiei constituie "pietre de încercare" pentru actuala coaliţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, de la tribuna Consiliului Administrativ "Ţinutul Secuiesc" al Uniunii, că partenerul de guvernare a fost preocupat de alegerile interne săptămâna trecută şi, pentru că nu a existat o prezenţă suficientă în Parlament, a trecut tacit modificarea la Legea educaţiei referitoare la predarea Istoriei şi a Geografiei în limbile minorităţilor, ceea ce este "inacceptabil".

"E inacceptabil că a trecut tacit modificarea la Legea educaţiei referitoare la predarea Istoriei şi a Geografiei în limba minorităţilor. E un lucru grav, un pas înapoi faţă de ce am cerut şi pentru ce ne-am luptat 20 de ani, putem considera o trădare acel pas înapoi. Am discutat cu PDL, ne-am înţeles ca la Senat să nu treacă, le-am cerut colegilor să fie prezenţi când se supun la vot proiecte ce ne interesează, cum am fost şi noi în cazul unor proiecte ale lor. Dacă avem majoritate parlamentară şi voinţă politică, în Senat, chiar cu majoritate de o singură persoană, proiectul poate fi blocat", a spus Kelemen Hunor.

El a subliniat ideea conform căreia "o coaliţie înseamnă compromisuri", cerând partenerului de guvernare reciprocitate în susţinerea unor proiecte.

El a amintit că au existat speculaţii legate de un nou Guvern şi "mesaje încontinuu" de la USL pentru a forma o nouă majoritate.

"Dacă la Senat nu se blochează (proiectul de modificare a Legii educaţiei - n.r.), atunci vom fi într-o nouă situaţie. Dacă nu există voinţă politică şi capacitate de compromis, coaliţia poate fi pusă în pericol. Dar nu trebuie să strigăm repede «Lupul». Dacă pot fi atinse obiectivele noastre, nu e indicată iniţierea unor negocieri formale", a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că UDMR are un dialog şi cu opoziţia, pe care nu l-a refuzat niciodată.

El a precizat că adoptarea Legii minorităţilor până la sfârşitul lunii iunie, chiar şi prin asumarea răspunderii, şi blocarea modificării Legii educaţiei constituie "pietre de încercare" pentru actuala coaliţie.

"Legea minorităţilor trebuie adoptată până la sfârşitul lui iunie, prin proceduri normale sau prin alt instrument, al asumării răspunderii. Şi aceasta e o piatră de încercare a coaliţiei, o piatră de încercare a cuvântului dat. În următoarele cinci-şase săptămâni, în Senat să nu treacă proiectul de modificare a Legii educaţiei, iar proiectul Legii minorităţilor să iasă de la Cameră. Pentru ca, în a doua parte a anului, să aducem măsuri de stimulare a economiei şi acest lucru să se simtă în buzunarul cetăţenilor", a spus el.

Kelemen Hunor a subliniat că reprezentanţii UDMR nu au niciun interes să se creeze instabilitate politică.

"Dar nici nu putem accepta ca numai noi să facem compromisuri, iar partenerul nu, când e vorba de interesele noastre", a conchis el. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen:Legea minorităţilor, blocarea schimbării Legii educaţiei-pietre de încercare pentru coaliţie.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen:Legea minorităţilor, blocarea schimbării Legii educaţiei-pietre de încercare pentru coaliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei