Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tupeu maxim

Şef de post, în uniformă de poliţist, la volanul unei maşini cu ţigări de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scenariu incredibil, ieri după-amiază, la intrare în municipiul Suceava din direcţia Rădăuţi, când un echipaj de poliţie a oprit în trafic un autoturism în care s-au găsit mii de pachete de ţigări de contrabandă, iar la volan era chiar un coleg de-al oamenilor legii, purtând uniforma de serviciu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, toată povestea s-a petrecut ieri după-amiază, în jurul orei 14:30, când cadre ale Biroului Poliţiei Rutiere Suceava au tras pe dreapta un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat îmbrăcat în haine de poliţist. Acesta s-a prezentat, fiind vorba de şeful de post al comunei Buneşti, Vasile Iftimie, în vârstă de 43 de ani.

În maşina respectivului, informează Biroul de Presă al IPJ Suceava, au fost găsite nu mai puţin de 3.000 de pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova, cu o valoare de piaţă de circa 30.000 de lei.

Şeful de post şi maşina acestuia au ajuns în curtea interioară a IPJ Suceava, unde s-a făcut o percheziţie a autoturismului.

În timpul percheziţiei, Vasile Iftimie, care ar suferi de diabet, a declarat că se simte rău, fiind dus, sub escortă, la “Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava.

După acordarea unor îngrijiri medicale, şeful de post a revenit la sediul instituţiei al cărei angajat este, pentru audieri, cercetările fiind preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Aseară, Iftimie a fost reţinut pentru 24 de ore, petrecându-şi noaptea într-una din celulele arestului de la demisolul sediului IPJ Suceava.

În cursul zilei de astăzi, şeful de post de la Buneşti va fi prezentat cel mai probabil instanţei de judecată, cu propune de arestare preventivă.

 

Prins la pont sau întâmplător?

Biroul de Presă al IPJ Suceava anunţa, ieri, că prinderea lui Vasile Iftimie s-a realizat în urma unei acţiuni pe linia preveni şi combaterii activităţilor ilegale cu produse din tutun, acţiune organizată de cadrele poliţiei municipiului reşedinţă de judeţ.

În comunicatul remis aseară, însă, nu se precizează şi celelalte rezultate ale acţiunii.

Reprezentanţi ai poliţiei au lăsat să se înţeleagă că oprirea în trafic a autoturismului Volkswagen condus de Iftimie a fost doar un control de rutină, fără a exista o informaţie prealabilă cum că poliţistul e implicat în contrabanda cu ţigări.

 

Are zilele numărate în poliţie

Agentul Vasile Iftimie a fost şef de post şi în comuna Vadu Moldovei.

De ceva vreme, însă, de când a fost numit şef de post la Buneşti, locuieşte la Fălticeni.

Soţia sa este educatoare, iar acasă îl aşteaptă doi copii minori, un băiat şi o fată.

Conducerea IPJ Suceava a anunţat aseară că poliţistul Iftimie a fost suspendat din funcţie şi pus la dispoziţia comisiei de disciplină.

Pe lângă o pedeapsă cu închisoarea, şeful de post de la Buneşti riscă să fie destituit din poliţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şef de post, în uniformă de poliţist, la volanul unei maşini cu ţigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Şef de post, în uniformă de poliţist, la volanul unei maşini cu ţigări de contrabandă4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat... trimis de
(20 mai 2011, 11:25:09
Mare prostie omeneasca!!Cum poti tu sa faci asa ceva ..si in uniforma?A incercat marea cu degetul si l-a muscat rechiunul!Pe deoparte il inteleg..din pdv al salariului cam...ce pot sa spun...daca ar fiavut un salariu decent nu cred ca se preta la asa ceva dar...Un lucru il voi afirma cu tarie: Daca nu se umbla la salarii puscariile se vor umple de politisti...si e mare pacat...
1.1  RE: Pacat... trimis de
(20 mai 2011, 11:28:58
Nu numai politisti sunt expusi ci toti bugetari mai ales cei care intra in contact cu cetateanul......insa mai e si alta problema : urmeza un an electoral si asta spune tot, aminiti-va campaniile precedente..!
2.   De ce? trimis de
(20 mai 2011, 11:25:45
Ma intreb oare ce ii impinge la asemenea gesturi: prostia, inconstienta, disperarea ori salariile prea mari pe care i le ofera MAI ?? Un caz asemanator la Botosani, iar intamplarea face sa cunosc familia politistului si stiu ca de 8 luni sotia acestuia este bolnava de cancer si ajunsesera sa se imprumute pe la banci pentru tratament si cred ca acest om din disperare a ajnuns aici  ☭  ϑ
2.1  RE: De ce? trimis de
(20 mai 2011, 11:27:01
Nu mi-au dat voisa afisez link-ul dar intrati voi pe monitorul de Botosani !
3.   Cauza trimis de
(20 mai 2011, 12:12:28
in aceste cazuri trebuie vazuta cauza , care duce la asa ceva , daca o face cu scopul de a se imbogati sau o face din nevoie , cum spunea cineva de cazul de la Botosani
4.   A picat cum a picat! trimis de
(20 mai 2011, 12:15:05
în loc să pice pentru şpaga de la linia continuă din buneşti, a luat-o cu pacioacele la rădăuţi. legea compensaţiei funcţionează totuşi!
5.   Valoarea trimis de
(20 mai 2011, 12:17:41
am vazut ca tigarile aveau o valoare de piata de 30000 lei , ceea ce inseamna 10 lei pachetul , mi se pare exagerat , aceste tigari in realitatea cred nu valoreaza mai mult de 10000 lei
5.1  RE: Valoarea trimis de
(20 mai 2011, 12:43:26
vezi că valoarea de piaţă se calculează în funcţie de preţul de raft din RO. vezi OMFP 2220/2008
5.2  RE: Valoarea trimis de
(20 mai 2011, 12:44:31
pardon 2220/2006
6.   Comentariu trimis de
(20 mai 2011, 13:41:15
aici sa mers direct la pont
7.   Comentariu trimis de
(20 mai 2011, 13:57:11
Din cate stiu eu, politistii nu au dreptul la un al doilea job.Si atunci cu ce sa traiasca daca alt venit nu au, binenteles e de condamnat si gestul acestui politist,totusi cred ca a mers prea departe, a trecut de partea cealalta a baricadei.Din ce in ce mai multi functionari sunt disperati pentru ca ar vrea sa munciasca cinstit ,sa aiba si un alt job insa sansele le sunt taiate.
7.1  RE: Comentariu trimis de
(20 mai 2011, 22:42:10
Am plecat din România (Suceava) acum câtiva ani. Zilele trecute îmi spunea un amic: "cum sa munceasca românii daca nu-s platiti? Ce strain ar munci pentru banii pe care-i primim noi în România?"
Eu cred ca occidentalii care au muncit la reconstructia Europei dupa al doilea razboi mondial n-au fost toti exceptional de bine platiti, sigur n-aveau Mercedes si piscina! Mai cred ca era o dorinta de reconstructie si de normalitate si de "mai bine" care a facut din Occident ceea ce este acum. Europa de Est a dat fiecaruia dupa nevoi, dupa numarul de copii (sa ma ierte Dumnezeu dar unii sunt mai reproductivi decât iepurii) si asa s-a ajuns ca omul harnic sa se-ntrebe: "da' eu de ce sa mai muncesc?"
Iar cel care munceste nu se ajunge cu banii din salariu.
E-o goana nebuna dupa vile, masini de fitze, spart în figuri la restaurante, vacante în strainatate, etc.
Nu spun c-ar fi cazul politistului în cauza, vorbesc de România în general.
8.   Prostii trimis de
(20 mai 2011, 15:19:22
in sistemul bugetar toti sunt obisnuiti cu expresia daca nu curge macar picura si nu se pot abtine .Cand nu vine spaga,fac abuz de putere se imbraca in haina statului si ori suntem golani ori ba ,bine le face dece ei au voie ca-s bugetari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei