Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii: Femeile cu nivel scăzut de educaţie, risc crescut de a deveni victime ale traficului

Miercuri, 4 Mai 2011 (15:10:36)

Femeile sunt mai vulnerabile în faţa fenomenului de trafic de persoane decât bărbaţii, iar nivelul scăzut de educaţie creşte riscul de a deveni victime ale traficului de fiinţe umane, susţine "Salvaţi Copiii", care va derula, până în 15 iunie, o campanie de informare.

Organizaţia "Salvaţi Copiii" România va derula, până în 15 iunie, campania "Este un drept. Fă-l să fie drept! Educaţie pentru fete şi femei, acum!", în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale, care citează statisticile Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), pentru segmentul de vârstă cuprins între 14 şi 25 de ani, persoanele de sex feminin sunt mai vulnerabile în faţa fenomenului de trafic de persoane decât cele de sex masculin, iar nivelul scăzut de educaţie se corelează cu o vulnerabilitate accentuată în faţa exploatării sexuale în scop comercial şi a exploatării prin muncă.

"În România, 42 la sută dintre persoanele traficate în 2008 au cel mult studii gimnaziale, mai mult de un sfert din totalul victimelor fiind fără studii sau cu studii elementare", rezultă din statistici.

Activităţile de conştientizare şi informare prevăzute în campanie vor avea loc în aproape 1.000 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară.

La nivel internaţional, Campania Globală pentru Educaţie se derulează în peste 180 de ţări, fiind sprijinită de personalităţi precum Nelson Mandela, regina Rania a Iordaniei, Hillary Clinton, Kofi Annan, Paulo Coelho şi Angelina Jolie.

Analiza specialiştilor ANITP, făcută pe criteriul apartenenţei de gen şi a apartenenţei la grupe de vârstă, arată faptul că, din totalul celor 379 de victime identificate, 33 la sută au fost minori, dintre care 27 de băieţi şi 99 de fete.

Numărul total al minorilor identificaţi (126) este de două ori mai mic decât al adulţilor (253). Pentru categoriile 14-17 ani şi 18-25 de ani, victimele de sex feminin sunt în număr mult mai mare decât cele de sex masculin.

În ceea ce priveşte nivelul de educaţie, cele mai multe victime ale traficului de persoane au cel mult studii gimnaziale, vulnerabilitatea fiind dată de prezenţa unui procent de 62 la sută din total. Cifra femeilor-victime cu educaţie gimnazială este cu 40 la sută mai mare decât a populaţiei de victime de gen masculin.

Recensământul populaţiei din anul 2002 relevă că femeile reprezintă aproape 70 la sută dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani care nu au absolvit nici măcar şcoala primară, iar analfabetismul afectează de peste două ori mai multe femei decât bărbaţi, a mai precizat sursa citată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvaţi Copiii: Femeile cu nivel scăzut de educaţie, risc crescut de a deveni victime ale traficului.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvaţi Copiii: Femeile cu nivel scăzut de educaţie, risc crescut de a deveni victime ale traficului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei