Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CEX PSD luni, pentru analiza protocoalelor USL, unele filiale vor ruperea înţelegerii cu PNL

Miercuri, 4 Mai 2011 (17:24:16)

Conducerea PSD a convocat o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional pentru luni, pentru a analiza relaţiile dintre PSD şi PNL la nivelul judeţelor, după ce mai mulţi preşedinţi de filiale au reclamat neînţelegerile din USL şi au transmis că sunt pentru ruperea protocolului cu liberalii.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că şedinţa CEX a fost convocată după ce mai mulţi preşedinţi de organizaţii au transmis secretarului general Liviu Dragnea că disputele locale cu PNL sunt ireconciliabile.

Sursele citate au arătat că relaţiile dintre PSD şi PNL în mai multe judeţe sunt din ce în ce mai tensionate, din cauza posibililor candidaţi comuni ai USL pentru alegerile locale din 2012.

În Călăraşi, Bacău, Iaşi, Vrancea, Vâlcea şi Galaţi, au adăugat sursele menţionate, organizaţiile PSD şi PNL au ajuns pe poziţii aparent ireconciliabile, fiecare asumându-şi, în numele USL, candidaturile la primăriile de oraşe şi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene.

Conducerile PSD şi PNL stabiliseră ca, la începutul lunii mai, să fie iniţiate primele sondaje locale, pentru a decide care partid are candidaţii mai bine cotaţi electoral.

Sursele menţionate au arătat că liderii filialelor cu probleme au transmis conducerii centrale a PSD că, în eventualitatea în care în judeţele respective se va promova un candidat USL din partea liberalilor, candidaţii propuşi de PSD ar putea demisiona pentru a candida fie independenţi, fie sub sigla altor partide.

În Vâlcea, atât PSD, cât şi PNL îşi arogă candidaturile USL atât la primăria Râmnicu-Vâlcea (Gheorghe Matei de la PSD şi Emilian Frâncu de la PNL), cât şi la preşedinţia CJ (Ion Câlea de la PSD şi Cristian Buican de la PNL).

Liderii PNL Vâlcea i-au acuzat, săptămâna trecută, pe cei ai PSD, că ar fi făcut campanie pro-Câlea în noaptea de înviere, distribuind materiale electorale cu acesta chiar în biserici, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, deplasându-se, săptămâna trecută, în judeţ, pentru a aplana situaţia.

Potrivit surselor citate, şi în Vrancea există un conflict între Marian Oprişan (PSD) şi Nici Săpunaru (PNL), amândoi dând în ultima săptămână declaraţii conform cărora vor candida la şefia CJ din partea USL.

În Călăraşi a existat, de asemenea, un schimb de replici între preşedinta PSD, Oana Niculescu-Mizil, şi liderul PNL, Răducu Filipescu, ambii proclamându-şi candidatura sub sigla USL, în condiţiile în care Filipescu este preşedinte în exerciţiu al CJ Călăraşi.

La Bacău, potrivit unor surse din PSD, protocolul USL nu a fost semnat de cei doi preşedinţi de organizaţii, Viorel Hrebenciuc şi Romeo Stavarache, ci de doi dintre vicepreşedinţi. Stavarache a făcut, în ultimele luni, mai multe declaraţii dure la adresa lui Hrebenciuc.

Aceleaşi surse au arătat că Stavarache nu doreşte o candidatură a social-democratului Dragoş Benea, actualul preşedinte al CJ, sub sigla USL, în timp ce Viorel Hrebenciuc insistă pentru ca în locul lui Stavarache la primăria Bacăului USL să îl nominalizeze candidat pe Virgil Mândru.

Potrivit protocolului de înfiinţare a USL, candidaţii comuni la primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ şi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene urmează să fie desemnaţi în urma unor sondaje locale încrucişate.

O a altă prevedere a protocolului stabileşte că PSD va desemna 21 candidaţi la primăriile marilor oraşe şi 21 la Consiliile Judeţene, ACD (PNL-PC) urmând să desemneze câte 20 de candidaţi.

Aceste două prevederi, au relatat sursele citate, au dus la tensiuni dintre PNL şi PSD în mai multe judeţe, întrucât fac inutile sondajele locale, PSD neputând desemna candidaţi în mai mult de 21 de judeţe, chiar dacă ar avea candidaţi mai bine plasaţi în mai multe judeţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CEX PSD luni, pentru analiza protocoalelor USL, unele filiale vor ruperea înţelegerii cu PNL.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CEX PSD luni, pentru analiza protocoalelor USL, unele filiale vor ruperea înţelegerii cu PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei