Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fost comisar şef de Poliţie Serviciului Permise Conducere şi Înmatriculări, condamnat definitiv

Miercuri, 4 Mai 2011 (16:42:00)

Un fost comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV) Bucureşti a fost condamnat defintiv pentru luare de mită, alături de un instructor auto.

În ianuarie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Florea Popescu, comisar - şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV) Bucureşti, pentru luare de mită, în formă continuată.

Alături de acesta a fost deferit justiţiei şi Mihai Cojiţă, instructor auto la şcoala Auto Intact SRL Bucureşti, pentru complicitate la dare de mită, în formă continuată.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 11 mai 2010, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru o perioadă de încercare de patru ani, iar inspectorul auto a primit o pedeapsă de cinci luni cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Mihai Cojiţă a sumei de aproximativ 320 de lei, dar i-a obligat pe cei doi la plata a 14.000 de lei cheluielir judiciare către stat.

Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, apoi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a pronunţat definitiv în acest dosar în 29 aprilie 2011.

Potrivit rechizitoriului, în 10 decembrie 2007, Florea Popescu, în calitate de ofiţer examinator la SPCRPCIV Bucureşti, a primit 200 lei de la un instructor auto, pentru a promova un candidat la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

"În acelaşi scop, inculpatul a acceptat promisiunea aceleiaşi sume de bani de la un alt candidat, sumă ce urma să fie remisă ofiţerului prin intermediul denunţătorului şi al inculpatului Cojiţă Mihai", arăta DNA.

De asemenea, instructorul auto Mihai Cojiţă a primit 150 de euro de la un candidat pentru a remite o parte din aceşti bani examinatorului Florea Popescu, prin intermediul aceluiaşi denunţător, "pentru ca ofiţerul de poliţie să îl promoveze în mod fraudulos cu ocazia probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost comisar şef de Poliţie Serviciului Permise Conducere şi Înmatriculări, condamnat definitiv.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fost comisar şef de Poliţie Serviciului Permise Conducere şi Înmatriculări, condamnat definitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei