Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De astăzi

Amenzi zilnice pentru constructorii ISPA care nu repară străzile distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană a declarat război firmelor ISPA care timp de doi ani au distrus străzile oraşului, fără a se obosi să le mai şi repare.

La primul comandament ISPA convocat după sărbătorile de Paşti, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a transmis clar că de acum înainte va ploua cu amenzi la firmele care nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui.

“Intrăm în război. Dacă nu sunteţi la asfaltare, primiţi amendă. A trecut şi Paştele, sunt pornite şi staţiile de asfalt, vremea e cât de cât bună. Nu mai merge cu vrăjeala, să ne tot amânaţi”, a spus Lungu, care a citit o listă de străzi pe care ar fi trebuit să se facă reabilitarea până acum şi unde firmele de pe ISPA aproape că nu au mişcat un deget.

“Nu mai avem loc de întors. De mâine (n.r. azi) veţi fi amendaţi dacă nu vă găsim la lucru cu utilaje de asfaltare. Asta se va întâmpla zi de zi, până când se întâmplă ceva. Fie vă dau afară şefii voştri, fie se sperie de câţi bani pierd şi vă pun serios la treabă”, le-a spus ieri Lungu reprezentanţilor firmelor Pfeiffer şi TMUCB.

Banii din amenzi vor putea fi reţinuţi direct din banii pe care municipalitatea suceveană mai trebuie să-i deconteze firmelor respective pentru lucrările neeligibile efectuate în cadrul programului ISPA.

“Noi îi amendăm cât putem, 2.500 de lei, cât este amenda maximă, pentru neaducerea terenului la starea iniţială, dar vor mai interveni şi cei de la Poliţia Rutieră şi chiar cei de la Garda de Mediu. Voi face adrese oficiale către aceste instituţii, să-i amendeze fiecare pe domeniul de care răspunde, astfel încât să-i determinăm pe constructori să termine într-o lună repararea străzilor.

Ne-am săturat de când ne tot duc cu vorba. Au fost şi cauze obiective, de iarnă lungă şi primăvară capricioasă, care au întârziat lucrările. Nu suntem absurzi, nu le cerem să asfalteze sau să betoneze atunci când plouă torenţial, că degeaba se face. Totuşi, mai avem două luni în care pot lucra şi îi vom amenda zi de zi până când vor reface străzile distruse”, a adăugat primarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi zilnice pentru constructorii ISPA care nu repară străzile distruse.
 Vizualizări articol: 2564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenzi zilnice pentru constructorii ISPA care nu repară străzile distruse5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 4 mai 2011, 11:04:10
Cu ochii deschişi dar dorindu-mi să nu văd împrejur
Dur până la tristeţe îmi deplâng oraşul
Praful din nas mă-ndeamnă să fac stânga’mprejur
În faţa plăcerii mi-e tot de-a curmezişul

Sirenele se-aud (parcă ) mai des ca niciodată
Lumea se uită (tristă) la mine , îmi îngheaţă zâmbetul
Ne-am pierdut dreptul la fericire în sala de judecată ?
Şi ... cine a fost acuzatul ? .. cine , avocatul ?

Rămăşiţa suceveană e adormită , abandonată
Aşteptăm într-o gară dezafectată ceva , pe cineva ?
Parcă Suceava mea era ( cândva ) mai ,, aromată ’’
De-atâta praf nu mai vedem sursa (să ne tragem seva) ?
1.1  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 13:51:59
sinucide`te cu poeziile tale, cum ☭  mea in 4-5 minute de la aparitia editiei comentezi la cate 4-5 articole?
Chiar nu a vazut nimeni chestia asta?
1.2  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 15:12:01
tocmai de aia îl fac postac. băiatul, zis şi ovidiu ala care mai stă cu "poezii" pe tarabă lângă florăresele de la bucovina", ia ziarul în forma scrisă sau citeşte articolele din ultima oră. la 11 când apare ediţia electronică are deja comandată haleala pe ziua respectivă de la ştie el cine în schimbul "operelor" cu care ne oripilează. e şi ăsta un mod de a trăi.
1.3  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 15:35:29
,,ovidiu'' ?! nu-i chiar aşa urât , am fost făcut şi mai rău de-atât . Te aştept mâine la taraba de la bucovina (sau poimâine , sau ... când vrei)... Eu sunt cel îmbrăcat în buşmachii patriotici ( roşii) da' ce-ţi dau eu detalii ... evident , se pare că tu ştii foarte bine , (ne)postacule ! Uite ( de ex. ) aş fi putut să-ţi spun că eşti util ca o zeamă de flegmă (da's civilizat şi n-o fac) voi fi blând în încheiere ,spunându-ţi : valorosule , eşti ca un pahar cu apă după o foame copioasă !!!
1.4  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 15:39:05
CITAT ,,are deja comandată haleala pe ziua respectivă de la ştie el cine în schimbul "operelor" cu care ne oripilează. e şi ăsta un mod de a trăi '' ... un bărbat adevărat ar da nume , CONCRET ,,de la ştii tu cine'' fac curvele ( ŞI MANIPULATORII ) ori , tu ai caracter , nu ?
1.5  RE: * trimis de
( 5 mai 2011, 08:24:50
de la usl-işti bineînteles, dar n-am vrut să jignesc inteligenţa celor care mai citesc pe aici. şi mai prăşeşteţi vocabularul ori te-am enervat? ia-ţi medicaţia şi o să fie bine
2.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2011, 11:56:57
lungule...vrei cumva la sefia livezii de portocale(pdl)...ce te'ai gandit tu...ia sa ma fac ca imi pasa de oras...si sa ii amendez un pic pe astia q strazile..poate sa ma voteaza si p mn...ji ajung in locul lui flutur...aaa...vrei sa mergi apoi mai des la bucuresti...ziceai ca passatul ala 5 kre era masina de servici iti pune viata in pericol ji multe minciuni..da skoda cu care te plimbi prin oras..nu iti pune viata in pericol?...passatul ii punea in pericol viata fiului tau...ca mnah..el circula mai mult cu masina
3.   OARE? trimis de
( 4 mai 2011, 11:57:05
Să o vedem şi pe asta, ca până acum este vrajeală din partea primarului, de 2 ani ne-a lăsat intr-un oraş plin de gropi. Să vină amenzile! Punem pariu că nu se va pune nici o amendă? Hahaha. Ţeapă pentru fraieri!
4.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2011, 12:01:27
apropo...peste 20-30 de ani cand poate se va apropia de sfarsit parcarea subterana...atunci poate o sa aspiri la functia de presedinte ala tarii...tot asa o sa faci...o sa te faci ca ii amendezi pe constructori...? nu se pot pune amenzile care le primesc pffeifer si tcmub...asa la gazetarul ala de la primarie...si langa dovezile de plata..sa vedem si noi ...k nu'i un circ ceea ce urli tu pe la televizoare si radiouri?
5.   LUNGU MINTE DIN NOU> trimis de
( 4 mai 2011, 12:42:51
Initiativa ar fi buna daca ar fi dusa la indeplinoire,din pacate Lungu este obisnuit sa lungeasca orice actiune daca nu iese ceva spaga,pe el nu-l intereseaza nimic fara a beneficia de ceva castig,fie el cat de mic.Lungu a promis ca strada M.Eminescu cara a fost facuta praf de mai multe ori,va fi reparata.Mai mult,are obraznicia sa afirme ca strada s-a reparat.Nimic mai fals,strada este plina de gropi,iar trotuarele sunt carpite ai rau ca niciodata.
6.   VA FELICIT, DOMNULE PRIMAR ,DAR SA NU FIE VRAJEALA trimis de
( 4 mai 2011, 12:48:01
BINEINTELES CA AU FOST SI CAUZE OBIECTIVE , DE IARNA LUNGA SI PRIMAVARA CAPRICIOASA ,CARE AU INTARZIAT LUCRARILE DAR SI DESTULE CAUZE SUBIECTIVE' CARE PARCA AR CERE AMENZI PT FIRMELE RESPECTIVE.SA VA DAU UN EXEMPLU- STRADA -GHEORHE DOJAconfused-A LUCRAT DE ANI BUNI SI INCA SE LUCREAZA LA EA - S-AU MONTAT CONDUCTE , S-AU ASTUPAT DE RASUL CURCILOR, S-AU STRICAT DIN NOU , AZI -ACI-MAINE COLEA -TOT MEREU FAC SI DESFAC... ASTUPA SI "DESTUPA "MAI CEVA CA IN CELEBRA BALADA POPULARA "MONASTIREA ARGESULUI " . CE MA MIRA PE MINE E FAPTUL CA INTR-O ZI VEZI LA LUCRU O ECHIPA ADEVARATA FORMATA DIN MULTI MUNCITORI IN JUR DE 10-15 PLUS ,UTILAJE IAR IN ALTA ZI "PARCA I-A MANCAT PAMANTUL -ORI NU E NICIUNUL -ORI SUN DOAR 2-3 MUNCITORI ..CARE "FREACA MANGANUL " -IN SPERANTA INDUCERII IDEII CA SE LUCREAZA .AM VAZUT SAPTAMANA TRECUTA UN ECAVATOR CARE SE PLIMBA DINSPRE CENTROFARM SPRE BURDUJENI CU DOI MUNCITORI IN CUVA ...IN REST TACERE...NU SE LUCRA NICAIERI,NU MAI ERAU ALTE UTILAJE ..NICI ALTI MUNCITORI ..CEI "IMBARCATI " IN CUVA EXCAVATORULUI ERAU POATE "INSPECTIA DE CALITATE" A ETERNEI LUCRARI...DAR GURILE RELE STITI CE ZIC ? ZIC , CA ATUNCI CAND SUNT PUTINI MUNCITORI PE TEREN RESTUL SUNT LA MUNCA " VOLUNTARA " LA VILELE SEFILOR , CUNOSTINTELE SEFILOR ETC...
7.   Oare e destul? trimis de
( 4 mai 2011, 15:18:17
bine domn primar de pârlipca, tu zici că îi amendezi, dar pe mine ca individ care înghit mizeria asta zilnic cu ce mă încălzeşti? amenzile nu se ştie dacă o să le încasezi, şi chiar dacă le iei banii sunt sigur că o să le găseşti o destinaţie ca să-ţi fie ţie bine şi nu celor care au înghiţit vrând nevrând porcăria asta. aş vrea ca banii din amenzi să fie utilizaţi pentru copii care fac sport cu excepţia fotbalului de ex.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei