Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL: FMI nu a avut niciun fel de reacţie la propunerile pe care le-am făcut în discuţii până acum

Miercuri, 4 Mai 2011 (16:42:47)

PNL susţine că, în întrevederile avute până acum cu reprezentanţii FMI, a formulat o serie de observaţii faţă de măsurile Guvernului şi a făcut o serie de propuneri, faţă de care Fondul "nu a avut niciun fel de reacţie".

"Cu ocazia întrevederilor avute în mai multe rânduri cu reprezentanţi ai FMI, Partidul Naţional Liberal a formulat o serie de observaţii vizavi de măsurile adoptate de către guvernul condus de Emil Boc, precum şi o serie de propuneri. În raport cu acestea, FMI nu a avut niciun fel de reacţie, discuţiile dintre cele două părţi neconcretizându-se în niciun fel. Ca partid preocupat de situaţia economică dificilă în care se află România, PNL consideră că este nevoie nu doar de un dialog formal, ci de o consultare reală, cu rezultate concrete", se arată într-un comunicat al PNL dat publicităţii ca urmare a punctelor de vedere exprimate la întâlnirea de la Senat cu reprezentanţii Fondului.

Liberalii se declară suprinşi de faptul că periodic reprezentanţii Fondului au afirmat că toate ţintele stabilite cu guvernul Boc au fost atinse, "aspect infirmat de tot atâtea ori".

PNL menţionează că, în anul 2010, Jeffrey Franks considera că "România este o poveste de succes", pentru ca apoi FMI să impună guvernului măsuri de austeriate care au afectat grav toate categoriile sociale - începând cu tăierile de salarii, reducerile de alocaţii sau închiderea spitalelor.

"În fapt, toate obiectivele asumate de actuala putere - de la creşterea economică şi deficitul bugetar până la majorarea investiţiilor - au fost ratate. Promisiunea iniţială a cabinetului Boc a fost aceea de a utiliza pentru investiţii banii proveniţi de la Fondul Monetar Internaţional. Nici până astăzi opinia publică nu a aflat în mod clar şi transparent cum au fost folosite aceste fonduri şi nu am văzut nici măcar o investiţie pe care actualul cabinet să o fi realizat. În condiţiile în care consecinţele ce decurg din acordul cu FMI afectează întreaga populaţie, apreciem că era necesară o altă abordare în discuţiile FMI cu actorii politici din România, în speţă cu formaţiunile din opoziţie", se mai arată în comunicat.

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu i-a reproşat, miercuri, şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, că nu a consultat şi opoziţia, acesta răspunzându-i că PNL nu a răspuns la cererile sale de a se întâlni cu liderii liberali.

"Am solicitat să ne vedem şi cu opoziţia, pentru că pentru noi este foarte limpede că măsurile agreate de noi cu Guvernul afectează întreaga populaţie, nu doar pe cei care au votat cu actualul guvern. Am făcut cereri pentru consultări, am stabilit deja o întâlnire cu liderii PSD. Am trimis o solicitare şi la PNL, la care nu ni s-a răspuns încă. Oricum, mai avem încă cinci zile de stat în România pentru misiunea de evaluare, discuţiile nu sunt încă finalizate, mai este timp", i-a spus Franks lui Ruşanu.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL: FMI nu a avut niciun fel de reacţie la propunerile pe care le-am făcut în discuţii până acum.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL: FMI nu a avut niciun fel de reacţie la propunerile pe care le-am făcut în discuţii până acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei