Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS va achiziţiona 3,6 milioane de prezervative, dimensiunea minimă recomandată fiind de 16 cm-Gândul

Miercuri, 4 Mai 2011 (14:58:08)

Ministerul Sănătătţii va achiziţiona, prin licitaţie publică, 3,6 milioane de prezervative, cu dimensiunea minimă de 16 centimetri, dar şi sute de mii de cutii de anticoncenpţionale, în cadrul programulului naţional de prevenire a sarcinilor şi a bolilor cu transmitere sexuală, relatează Gândul.

Pentru această achiziţie, ministerul alocă sume cuprinse între 181.450 de lei şi 725.810 de lei, fără TVA, potrivit site-ului e-licitaţii.ro. Mai mult, instituţia cumpără şi anticoncepţionale - între 350.000 şi 1.300.000 de cutii de contraceptive -, pentru care alocă între 2.798.170 de lei şi 10.392.660 de lei, fără TVA.

În caietul de sarcini, citat de ziarul Gândul, apar şi specificaţiile viitoarelor prezervative. Ele trebuie să aibă o lungime minimă de 16 centimetri şi medie de 19 centimetri. Potrivit unui studiu de specialitate realizat de site-ul targetmap.com, lungimea medie a unui penis în România este de 12,73 centimetri, ceea ce ne plasează pe locul 99 în lume.

Studiul indicat arată că dimensiunile penisului aflat în erecţie variază în funcţie de naţionalitate. Astfel, în Europa cel mai bine stau francezii - cu 16 cm, urmaţi de ruşi şi italieni, la egalitate, cu 15 cm, arată o cercetare realizată de o companie de tratamente urologice. Poziţiile următoare sunt ocupate de germani cu 14,4 cm şi de spanioli, cu 13,6 cm. Depăşind graniţele continentului, japonezii măsoară 13 cm, iar americani - 12,9 cm. Pe ultimele trei locuri în lume stau arabii - cu lungimi ale organelor sexuale de 12,4 cm, indienii - 10 cm şi coreenii - 9,6 cm. Africanii înregistrează o medie cu 1,5 cm mai mare decât dimensiunile unui european.

Şeful biroului de presă al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat, pentru Gândul, că instituţia va folosi prezervativele şi anticoncepţionalele orale pentru a le distribui gratuit. "Acest program se desfăşoară în România din anul 2000, la iniţiativa Organizaţiei Naţionale Unite. Programul naţional are scopul de a scădea numărul sarcinilor nedorite, dar şi al bolilor cu transmitere sexuală. Persoanele care nu îşi permit, din varii motive, să se protejeze, se pot adresa cabinetelor de familie sau celor de planning familial pentru a putea beneficia gratuit de prezervative şi de contraceptive orale", precizează Oana Grigore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS va achiziţiona 3,6 milioane de prezervative, dimensiunea minimă recomandată fiind de 16 cm-Gândul.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS va achiziţiona 3,6 milioane de prezervative, dimensiunea minimă recomandată fiind de 16 cm-Gândul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei