Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răzbunarea fantomei

Site-ul Bucovina TV, atacat de „teroriştii” lui ben Laden

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La numai o zi distanţă după ce preşedintele SUA a făcut publică uciderea celui mai căutat om de pe planetă, teroristul Osama ben Laden, răzbunarea nu a întârziat să apară. Lovitura nu a fost plasată acasă la cei care l-au scos din „joc” pe Osama, ci tocmai în România. Ţinta aleasă şi lovită, una neconvenţională ce-i drept, a fost site-ul postului local de televiziune Bucovina TV.

Ieri dimineaţă, în locul tradiţionalei imagini cu care erau obişnuiţi cei care accesau acest site a apărut imaginea teroristului, însoţită de câteva cuvinte în limba arabă.

La scurt timp, administratorii site-ului www.bucovinatv.ro au blocat accesul, iar preţ de mai multe ore s-a putut citi doar mesajul „Site în mentenanţă! Vă rugăm reveniţi!”. Situaţia a revenit la normal imediat după prânz.

„Nu credem că este vorba de ceva premeditat sau vreun act de răzbunare din partea cuiva, probabil s-a găsit o vulnerabilitate în site şi cineva a speculat acest fapt, mai ales că în subsolul paginii era scris în engleză textul: <S00ry Admin... Just Testing My Skills>” (n.r. – Scuze administratorului... doar îmi testam abilităţile), a declarat Bogdan Mihai, reprezentantul Bucovina TV.

Tot ieri a fost anunţată şi poliţia despre acest atac, iar conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava a anunţat că a demarat deja cercetări pentru a stabili cine este autorul atacului.

După toate probabilităţile este vorba de un hacker, dar rămâne misterul de ce a ales site-ul Bucovina TV. Una dintre posibilele explicaţii este aceea că site-ul respectiv este găzduit de un server din SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Site-ul Bucovina TV, atacat de „teroriştii” lui ben Laden.
 Vizualizări articol: 4729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Site-ul Bucovina TV, atacat de „teroriştii” lui ben Laden3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 4 mai 2011, 11:08:26
O avalanşă de vorbe civile peste secrete militare
Asta muşcă De ve se lu , român hrănit cu fum
Cică 400 de mil. bagă ei , dar costul de administrare ?
Da’ agricultura (de subzistenţă ) ... făcută scrum ?

Unde-i câştigul ? ce atâta entuziasm ?
Se vor lansa rachete de pe teritoriul nostru !
Doar n-o să’nghit al băsescului basm
Că ne regalăm armata cu-al NATO’ului calibru

Cehii au refuzat ( politicos ) oferta ,, de scut ’’
Românii ( cu privirea la bocancu’ NATO ) acceptă
Îs sătul până’n gât de politicianul prefăcut
Care spune că scutul PE NOI ne ajută !

Dar un scut anti-Băsescu , anti-sărăcie ... nu făcurăm ?
Fiindcă demult ( şi foarte scump ) costul-l achitarăm !
Graiu’ oltenesc fură furat de yankei ( tocmai )
Române , p’americani de câţi ani îi aşteptai ?
1.1  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 17:19:57
nu cred ca sunt teroristi de a lui boc, tv bucovine e un post pupincu....ist de a lui base.
2.   E tot una!!! trimis de
( 4 mai 2011, 13:40:31
ori teroriştii lui ben Laden ori teroriştii lui Boc .... e tot aceeaşi ..... poate un pic mai răi a lui Boc
3.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2011, 15:23:57
Cred ca s-au saturat si hackerii de intoxicarea cu muzica populara si emisiunile de doi bani ale acestui post TV cu un nume pe care nu il merita... de asta l-au atacat.
4.   Erori cat statuia lui stefan cel mare trimis de
( 4 mai 2011, 17:21:53
de eroarea aia stiam si eu de cand au deschis marele site bocovinatv.ro chiar asteptam sa le dea cine un deface.... au administratori buni...
acum daca tot e public totul, si inca a mai ramas public.. pt cine mai are chef sa se joace pe site-ul lor: database: bijuemu1_buco, user: admin pass: 980cb867851a24071e7a59503ea2f8 parola e criptata md5., desteptii inca nu au reparat bugul, cred ca mai asteapta un deface, desteptu' de admin doar a scos imaginea aia la care a facut prtsc, sandrinio., probabil mai vor reclama in monitorulsv. la pagina de contact inca mai e prezent deface-ul(asa ca mai puteti vedea live) pacat ca nu a pus si un mp3 imi era dor sa ascult muzica de'a lor.
oricum nu ma mira... prin ianuarie am gasit un bug pe obiectivdesuceava, le-am trimis e-mail si nici macar un multumesc nu mi-au spus. dar ce ma mir ca inca nu s-a gasit nimeni sa le dea si lor un deface. si de la politie ce sa te mai astepti cand printr-o simpla interogare de server gasesti si parola de la cabinetsvpolitiaromanaro. probabil au si ei admini tot asa de buni ca la bucovinatv.

dar va spun eu in continuare demersurile politiei sv.. cei din sv stiu sa dea whois la ip dupa care repede repede se duc la provider sa intrebe a cui e aipiul.. dar cand o sa afle ca aipiul e din kongo sau guyana franceza atunci sa vad eu ce face poltia sv .. o sa mearga in kongo! asta e sigurhappy

ps: si monitorulsv.ro are un bug mare cat gradina raiului asa ca nu mai barfitzi pe altii, mai chioratziva si prin gradina voastra si tu sandrino lasate de scris articole despre hacari ca nu le ai. p.s2 le-am retrimis e-mail celor de la obiectiv ca poate asa o sa isi citeasca mailu' ca tare am eu impresia ca ei citesc doar monitorul si nu ceea ce scriu ei in ziarul lor. ps3 mi-a placut asta " Una dintre posibilele explicaţii este aceea că site-ul respectiv este găzduit de un server din SUA." asta e de ciao darwin.
un pupic nas
5.   Haha trimis de
( 4 mai 2011, 20:06:50
sau atacat singuri sa isi faca reclama
6.   Nu doar acest site trimis de
( 4 mai 2011, 23:29:58
domnule sandrinio, la un simplu search pe goagal dupa "Hacked by AL-HAKAMI", se putea vedea ca "teroristii" au vanat si alte site-uri. de exemplu, ia uite ce scriu vecinii de peste deal: SHOWBIZ-INEDIT | Site-ul de petreceri TuSiRomania a fost invadat de Osama Ben Laden.
Botosaneni.ro | 2 May
Dupa ce in urma cu 4 luni , site-ul celor de la TuSiRomania, a fost suspendat pentru neplata (mai jos ) , acum niste hackeri si-au facut de cap punand poza celebrului terorist Osama Ben Laden.
Site-ul tusiromania.ro a fost lovit de hackeri
Nu se stie exact cine si de ce a facut acest lucru, dar puteti observa si voi ca paginile Video, Evenimente, Catalog si Anunturi nu mai pot fi accesate, aparand titlul “Hacked by AL-HAKAMI” si o poza cu Osama Ben Laden si niste fraze scrise in alta limba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei