Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciucă: PC, PNL şi PSD se vor opune cu putere adoptării legii privind disponibilizările din MAI

Miercuri, 4 Mai 2011 (17:25:15)

PC, PNL şi PSD sunt împotriva proiectului de lege privind disponiblizările din MAI şi se vor opune cu putere adoptării lui, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, adăugând că puterea va avea o problemă în a duce până la capăt acest proiect.

Ciucă a precizat, într-o conferinţă de presă, că la Camera Deputaţilor nu s-a dat vot final la acest proiect de lege deoarece opoziţia nu a fost de acord cu aceste disponibilizări din MAI, iar puterea nu a avut majoritatea necesară pentru a trece acest proiect.

"Orice jurist, orice criminolog spune că, cu cât sărăcia este mai mare, fenomenul infracţional creşte, iar noi evident că suntem din ce în ce mai săraci şi disponibilizăm dintre acei care se luptă cu fenomenul infracţional. Suntem împotriva disponiblizărilor şi ne vom opune şi puterea va avea o problemă în a duce până la capăt acest proiect", a spus Bogdan Ciucă.

Deputaţii au adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege care prevede disponibilizări în Ministerul Administraţiei şi Interne, reprezentanţii opoziţiei criticând faptul că de la dezbaterea din Camera Deputaţilor a lipsit ministrul Traian Igaş.

Votul final asupra proiectului de lege a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Comisiile de administraţie şi de apărare ale Camerei Deputaţilor au decis, luni, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei, să aprobe proiectul legii privind disponibilizările din MAI, împotrivă votând doar deputatul Marian Săniuţă.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce, la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Senatul a respins acest proiect de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciucă: PC, PNL şi PSD se vor opune cu putere adoptării legii privind disponibilizările din MAI.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciucă: PC, PNL şi PSD se vor opune cu putere adoptării legii privind disponibilizările din MAI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei