Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Minunea de la Cajvana

Chipul lui Iisus, în locul în care un suflet s-a ridicat la cer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chipul lui Iisus a apărut în Săptămâna Luminată în preajma locului în care, cu o lună în urmă, a decedat fulgerător un locuitor din Cajvana.

 

Portretul lui Iisus Hristos, aşa cum este redat în iconografia creştină

Chipul, apărut în partea superioară a uşii unei hale de producţie care a aparţinut cândva fermei de stat din Cajvana, hală amplasată pe terenul aflat acum în proprietatea lui Gavril Iacoban, este cât se poate de vizibil şi conturează portretul lui Iisus Hristos, aşa cum este el redat în iconografia creştină.

Cu o lună în urmă, într-un perimetru învecinat, şi-a pierdut viaţa, în timp ce încerca să mute un buştean, Vasile Tofan, în vârstă de 58 de ani.

Tragicul accident a marcat atât familia decedatului, cât şi întreaga comunitate căjvăneană, întrucât era un om vrednic şi apreciat de toţi cei care l-au cunoscut.

 

Un semn că „aşa a vrut bunul Dumnezeu”şi că sufletul îşi va găsi odihna în Rai

Chipul, care s-a ivit ca o minune în Săptămâna Luminată, a fost observat de viitoarea soţie a fiului decedatului, care, foarte credincioasă, s-a rugat Domnului să dea un semn asupra tragediei care s-a întâmplat, un semn că „aşa a vrut bunul Dumnezeu” şi că sufletul răposatului îşi va găsi odihna în Rai.

Chipul lui Iisus, care se profilează în grundul cu care a fost protejată de rugină uşa de metal, are privirea îndreptată către locul în care a murit Vasile Tofan.

Vestea s-a răspândit imediat şi duminică, de Armindeni, ziua proorocului Ieremia şi ziua în care se serbează rodul pământului, locul a fost împânzit de oameni, căjvănenii venind în număr mare să vadă minunea.

Nu mai era loc pentru maşinile care soseau acolo şi, aşa cum am aflat de la subcomisarul Ionel Gheorghiasa, şeful Poliţiei Oraşului Cajvana, doi agenţi de poliţie au fost la faţa locului pentru a supraveghea zona şi a preveni orice eveniment produs de aglomeraţie.

 

„O apariţie divină”

Oamenii se închinau, pomeneau numele lui Vasile Tofan şi fotografiau cu telefoanele mobile imaginea de pe uşa halei.

Minune dumnezeiască sau doar o simplă impresie stimulată de imaginaţie, chipul lui Iisus de la Cajvana constituie evenimentul despre care vorbesc în aceste zile toţi locuitorii din zonă.

În această primăvară, în localitatea Deta, la 43 km de Timişoara, în locul în care - în urma unui grav accident de circulaţie - au murit doi tineri care se aflau în autovehiculul izbit de o cisternă, chipul lui Iisus a apărut pe scoarţa unui copac. „O apariţie divină”, spuneau cei care au văzut portretul de pe scoarţa copacului de la Deta, aşa cum spun şi locuitorii Cajvanei despre chipul conturat în grundul de pe uşa halei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chipul lui Iisus, în locul în care un suflet s-a ridicat la cer.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 19 voturi
Chipul lui Iisus, în locul în care un suflet s-a ridicat la cer4.8519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2011, 12:05:06
pelerinajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
2.   ? trimis de
( 4 mai 2011, 13:50:50
De unde stiti cum a aratat Iisus?
2.1  RE: ? trimis de
( 4 mai 2011, 16:08:56
tu esti si prost, nu ai inteles nimic din : "este cât se poate de vizibil şi conturează portretul lui Iisus Hristos, aşa cum este el redat în iconografia creştină."
daca nu intelegi limba romana, nu comenta aiurea.
2.2  RE: ? trimis de
( 4 mai 2011, 16:49:39
Ai sa mori tu, ma destepule..da iconografia crestina de unde stie cum arata Iisus? Deerp deerp..
2.3  RE: ? trimis de
( 4 mai 2011, 17:46:47
credeam ca poate ai ratat randul ala, dar se pare ca tu esti prost tare...:)):))
cum poti sa spui asa ceva mai dobitocule??
tu nu mergi pe la biserici, nu ai vazut peretii bisericilor/ manastirilor pictati ?
Oricum esti prea prost sa intelegi chestii de genul asta.
2.4  RE: ? trimis de
( 4 mai 2011, 18:00:26
:)) da. eu sunt prea prost sa inteleg "chestii de genul asta". Iar tu esti un plesu 2 al vremurilor noastre. Sa ma  ☭ de p*la. Asta asa ca de la "prost" la "geniu" care esti. boule..
2.5  RE: ? trimis de
( 4 mai 2011, 19:24:45
De pe Facebook.
3.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2011, 13:57:24
Triburile din africa =romania ............noi ca mentalitate ne ducem tot mai jos .........fratilor deschideti ochii.......cind o sa fie seceta facem un foc in centru dansam in jurul lui un ritual ceva si ...........sintem de  ☭ 
4.   Culcat! Târâș înainte! Pardon, în genunchi enorie! trimis de
( 4 mai 2011, 15:10:20
Băi dar ce loc și-a mai găsit. Unde să încapă un miliard de ortobabe în curtea omului? Propun să fie beatificată ruginitura de ușă. O mai lăsăm câteva luni pe-afară să o sfințească niște regimente de maidanezi în călduri după care, dacă apare și profilul ELului, o sanctificăm fără remușcări. Cu tot cu balamale ca să poată fi priponită pe post de triptic în vreun templu al pioșilor pupători de tibii, peronee și coxofemurale.
4.1  RE: Culcat! Târâș înainte! Pardon, în genunchi enorie! trimis de
( 5 mai 2011, 22:46:47
sa stii ca nu e vreo poza din carnetul CAP eu am fost acolo si este adevarat
5.   M-am uitat mai bine la pozne! nu-i EL! trimis de
( 4 mai 2011, 15:25:10
Aia de fapt e vechea poză de pe carnetul de partid al contabilului de la CAP Cajvana. În dreapta jos se mai vede încă un sfert din ștampila Comitetului Județean iar mai jos unde-s alte zgârieturi erau timbrele de la cotizație!
Nu-i EL!
6.   BIN LADEN trimis de
( 4 mai 2011, 19:03:04
E chipul lui Bin Ladenhappy E o usa ruginita si murdara ca putea oricine sa faca un chip cu jegul ala de pe usa si acum toti idiotii vorbesc numai prostii inclusiv ziarul asta care se afla intr-o mare criza de subiecte...Lumea proasta pune botu la orice...
6.1  RE: BIN LADEN trimis de
( 4 mai 2011, 20:06:06
Deci e din iconografia islamica laughing sa-l anunte cineva pe "costyy...ny...sv" de mai sus, ca am rezolvat misterul. Si inca peretii moscheelor nu au fost pictat cu chipul lui Osama. Deci "prostysv" de mai sus se insela..eu pot intelege de fapt, "chestii de genul asta". Sa-i mai explicam de ce ni se pare ca mizeria de pe usa aia seamana cu un chip si cum creierul uman cauta mereu sa dea sens la orice vedem prin asocieri cu ceva deja existent. E la fel ca si cand te-ai uita la un nor vara si ti se pare ca seamana cu harta Romaniei, spre ex. sau mai stiu eu ce. Tocmai pt. ca totul trebuie sa aiba un sens pt. noi, respectiv pt. creier care mereu proceseaza informatiile primite in sensul asta. De aia lumea proasta (ca costyyyyyyyyyysv) pune botu la orice. Ei "inteleg chestii de genul asta". big grin
6.2  RE: BIN LADEN trimis de
( 5 mai 2011, 10:57:20
prost e fiul lu` mă-ta. Să-mi  ☭ pu.la, ca esti un prost. Ai fost tinut in casa pana la o varsta cam mare si nu ai deloc imaginatie.
6.3  RE: BIN LADEN trimis de
( 5 mai 2011, 21:20:37
:)) ofticatule
7.   Iarasi ... trimis de
( 5 mai 2011, 07:29:24
v-am pacalit... sunt atatia cu GHIOTORA... exemplu lui costysv. chiar daca nu exista iad sau rai.. eu va spun voua ca aveti un loc in el.
Oameni lispiti de cunoastere, incuiati , inapoiati
8.   Bai trimis de
( 5 mai 2011, 07:38:10
costysv dar nu traiesti tu degeaba ? pentru ce naiba ai fost la scoala ? nu trebuie sa fi mare chimist sau fizician sau mare biolog, dar macar de la lectiile de istorie tot trebuie sa ramai cu ceva..acuma un asa ca in romania. in 96 Iliescu a pierdut alegerile pentru ca a declarat ca este ateu. in 2000 Ilisescu il avea contracandidat pe Vadim marele evanghelist, ghici pe cine a ales biserica (Dumnezeu pentru tine) sa sustina ? Dute in Grecia pe  ☭ -ul ala de munte. Succes
8.1  RE: Bai trimis de
( 5 mai 2011, 22:43:54
vreau sa iti spu ceva un suflet de om pentru dumnezeu mai important decat toata planeta !!
9.   Parerea unui om trimis de
( 5 mai 2011, 09:17:07
Cred ca important este ce avem in suflet despre Iisus , Fiul lui Dumnezeu si poate mai putin unele inchipuiri care apar pe usi ruginite ,strecuratori sau alte obiecte.Poate acestea ne indica lipsa de respect elementar a unora fata de altii.Santem prea neinsemnati in fata lui Dumnezeu insa poate prin rugaciune si iubire de aproape sa trecem peste toate cele ce ni se intimpla.Suntem cu totii ca si Toma necredinciosul,si asa cum s-a scris mai bine am crede cu sufletul decat cu ceea ce vedem sau nu vedem.Dumnezeu sa-l odihneasca pe acel muritor care a sfarsit in accea curte dar cred ca prea repede vedem lucruri care ar trebui sa fie in sufletul nostru.
10.   Parerea unei persoane trimis de
( 5 mai 2011, 22:38:48
eu sunt din cajvana si va asigur ca totul este adevarat si persoana care a murit acolo a fost o persoana foarte credincioasa si foarte darnic si pentru unii le-as recomanda sa mai treaca pe la biserica ca nu le-ar strica:*

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei