Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


1 Mai muncitoresc?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am zis anul ăsta să nu mai stau închis în casă şi să dau şi eu o raită, de 1 Mai, prin câteva locuri de maximă aglomeraţie, unde oamenii muncii îşi serbau ziua care cred că s-ar dezlipi din calendar şi ar cădea ca o frunză bleagă, dacă n-ar exista ei. Soarele trona ca un boier pe divanul cerului, păsărelele păreau să se mire de cantitatea de primăvară revărsată asupra lor, aşa că nimic nu mă împiedica să adresez clasei muncitoare salutul meu de caldă apreciere.

Nu pot spune nici că mi-a plăcut ce am văzut, nici că mi-a displăcut, fiindcă nu mai am nici un fel de aşteptări pozitive de la ţara noastră. În fond, fiecare nouă astfel de panaramă festivă nu înseamnă altceva decât o nouă destrăbălare digestivo-bahică, ca şi cum am trăi doar să mâncăm şi să bem până nu mai putem. Grătarele aduc burţii omagii fierbinţi, constând în buchete de cârnăciori şi de mici, la care se adaugă belşug de vin şi de bere, servite precaut în pahare de plastic, să nu se îmbete lumea şi să-şi dea cu sticlele în cap.

Niciodată, dar niciodată în viaţa mea nu am văzut nici cea mai nevinovată salată sau legumă servită la astfel de sărbători, deşi pe grătar se pot prepara şi ciuperci, ca să dăm un exemplu, nu numai produse sângeroase de abator.

Nici răcnetele muzicii nu m-au mai oripilat, cum se întâmpla altădată, deşi n-am ascultat nici măcar o strofă din „Internaţionala”. Nu-i nimic, mi-am zis. Dacă un ziar de greutate mondială precum „Le Monde” poate să-l nominalizeze pe Nicolae Guţă în rândurile artiştilor şi dacă Goran Bregovic poate să-şi propună să popularizeze manelele în lumea largă, eu nu mai am nimic de zis. Asta o fi muzica prezentului, muzica viitorului, şi eu nu-mi dau seama.

Altceva însă m-a contrariat. În cele câteva locuri vizitate de mine, unde se serba intens 1 Mai, am văzut tot soiul de oameni: politicieni divers coloraţi, şomeri, pensionari cu nepoţeii, protejaţi negricioşi de-ai lui Mădălin Voicu...

Numai oameni ai muncii nu am văzut. Ce să caute ei la asemenea petreceri?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1 Mai muncitoresc?.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
1 Mai muncitoresc?4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   în concluzie trimis de
( 4 mai 2011, 12:14:33
ziua de 1 mai nu ar mai trebui să fie liberă, nu?
2.   1 Mai trimis de
( 4 mai 2011, 14:25:11
Sunteti nostim ! Muncitori? De unde? De la Kaufland, Selgros, Metro... si asa mai departe. Ce se mai produce in aceasta tara? Chiar sunt curioasa, se mai produce ceva? Cine stie castiga! Astept provincia! BUN articol...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei