Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Strategia fiscală a MAI în 2012-2014: Scad investiţiile, prioritatea este securizarea frontierelor

Luni, 18 Aprilie 2011 (17:39:53)

Cheltuielile de investiţii ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor scădea cu peste 300 de milioane de lei în 2012, strategia fiscală până în 2014 prevăzând că prioritatea este securizarea frontierelor, dar şi perfecţionarea medicilor instituţiei şi reabilitarea spaţiilor administrate.

Cheltuielile de investiţii ale MAI vor scădea de la 815 milioane de lei în acest an, la 487 de milioane de lei în 2012, urmând creşteri uşoare până în 2014 când se va atinge un nivel de aproape 600 de milioane, potrivit documentului obţinut de agenţia MEDIAFAX.

Prioritatea numărul unu în următorii trei ani va fi programul de creştere a nivelului de control şi supraveghere a frontierei externe a Uniunii Europene, având componentele de operaţionalizare a Sistemului Integrat de Securitate a Frontierei (SISF) şi finalizarea proiectelor finanţate din fonduri externe.

Astfel, se urmăreşte completarea sistemului de supraveghere şi control al frontierei, optimizarea capacităţii Poliţiei de Frontieră (PFR) în ceea ce priveşte gestionarea eficientă a frontierelor, finalizarea programului Facilitatea Schengen de dotare a autorităţilor cu atribuţii în securizarea frontierei şi finalizarea proiectului finanţat de la buget referitor la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, pentru a monitoriza traficul naval în zona fluvială.

O altă prioritate este dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de comunicaţii şi suport informatic ale structurilor MAI. Acest program vizează operaţionalizarea Sistemului Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar, transmiterea datelor în sistem informatic, dezvoltarea reţelelor de voce-date ale MAI şi funcţionarea Centrului TIC de Backup&Disaster Recovery.

Mobilitatea terestră şi aerienă este o altă prioritate a MAI în perioada 2012-2014, ministerul urmărind folosirea completă a resursei de zbor a aeronavelor între două inspecţii, prelungirea resursei de zbor prin executarea unor lucrări de modernizare a avioanelor şi dotarea structurilor de ordine publică la standarde UE.

În documentul citat se prevede, mai exact, "asigurarea capacităţii de intervenţie prin mijloace aeriene moderne pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi susţinerea logistică al acestora prin achiziţionarea de aeronave şi mijloace de aerodrom - autospeciale şi utilaje de diferite tipuri, specifice deservirii aeronavelor".

Pentru a creşte viteza de reacţie, flexibilitatea şi mobilitatea intervenţiilor, MAI intenţionează să deschidă unele centre zonale care să asigure acoperirea integrală a teritoriului României.

De asemenea, printre preocupările MAI se numără reabilitarea şi modernizarea reţelei sanitare proprii. Astfel, se urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate în cadrul reţelei MAI, achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă performanţă, informatizarea reţelei medicale şi "dezvoltarea unui act medical superior calitativ, comparabil cu cerinţele UE".

Conducerea ministerului vrea creşterea capacităţii de diagnosticare a medicilor din instituţiile sale, eficientizarea tratamentelor şi a procedurilor medicale şi asigurarea unei asistenţe medicale eficiente pentru "menţinerea şi refacerea stării de sănătate a efectivelor".

Un alt program de investiţii al MAI este punerea în siguranţă şi modernizarea imobilelor cu risc maxim seismic aflate în patrimoniu. Astfel, MAI va "pune în siguranţă" imobilele administrate de acesta, va reabilita spaţiile din administrare, le va aduce la standarde UE şi va reduce cheltuielile cu utilităţile prin folosirea surselor alternative de energie.

În cadrul aceluiaşi program, un obiectiv este reducerea vulnerabilităţilor referitoare la securitatea depozitelor de armament şi muniţie prin realizarea unor sisteme antiefracţie, control şi supraveghere perimetrală.

Printre priorităţile MAI se mai numără proiectul INSPIRE (geoportalul României pentru integrarea şi prelucrarea datelor conform Directivelor Europene), dotarea cu software de specialitate în domeniul geodeziei, cartografiei, fotogrammetriei şi cadastrului, reglementarea accesului oricărei persoane la Arhivele Naţionale şi prelucrarea arhivelor în condiţii de siguranţă pentru evitarea deprecierii conţinutului acestora.

Astfel, în 2012 MAI estimează un buget de peste 7,5 miliarde de lei, din care 6,5 la sută ar însemna cheltuieli de investiţii (487 de milioane de lei). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategia fiscală a MAI în 2012-2014: Scad investiţiile, prioritatea este securizarea frontierelor.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strategia fiscală a MAI în 2012-2014: Scad investiţiile, prioritatea este securizarea frontierelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei