Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a discutat cu omologul azer despre participarea SOCAR la privatizările din România

Luni, 18 Aprilie 2011 (16:13:22)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a discutat cu omologul azer, Ilham Aliyev, despre posibilităţi de participare a SOCAR în procese de privatizare din România, apreciind intrarea companiei pe piaţa locală a distribuţiei de carburanţi, cu perspectiva extinderii, ca extrem de importantă.

"Astăzi am discutat despre alte posibilităţi de participare a firmei SOCAR la dezvoltări economice prin implicarea în procese de privatizare pe care statul român le va declanşa înainte de sfârşitul acestui an. Faptul că o companie de talia SOCAR a început să devină şi un distribuitor de combustibil pe piaţa românească, cu perspectiva extinderii reţelei de distribuţie a carburanţilor către populaţie, este un lucru extrem de important pentru noi, pentru că astfel contribuie la crearea unei concurenţe puternice, care va ţine preţurile în frâu şi pentru populaţie şi pentru industrie", a declarat Traian Băsescu, după convorbirile tete-a-tete cu omologul azer şi după convorbirile oficiale ale celor două delegaţii.

La rândul său, Ilham Aliyev a afirmat că, în domeniul energetic, colaborarea dintre cele două ţări este una în continuă dezvoltare.

"Noi furnizăm petrol României. Compania noastră de petrol de stat îşi dezvoltă activitatea în România şi cred că există un context foarte bun de colaborare în ceea ce priveşte gazele naturale. În acest sens, am semnat recent o declaraţie împreună cu UE, referitoare la coridorul de sud şi, în acest sens, ne propunem să acoperim nevoile energetice ale UE. Noi avem nişte resurse de gaz foarte importante şi există mai multe căi prin care acestea pot fi transportate către pieţele mondiale şi cred că relaţiile dintre Azerbaidjan şi România sunt unele excepţionale, deoarece România face parte din Nabucco şi din proiectul AGRI", a spus preşedintele azer.

SOCAR (The State Oil Company of the Azerbaijan Republic) este unul dintre partenerii implicaţi în realizarea proiectului AGRI (Azerbaidjan-Georgia-România Interconnector), care vizează transportul gazelor din regiunea Mării Caspice în România, prin terminale de gaz natural lichefiat. De asemenea, SOCAR a anunţat anul trecut că va furniza anual 12 miliarde de metri cubi de gaze naturale gazoducutului Nabucco, proiect din care face parte şi România, prin compania Transgaz Mediaş (TGN).

Recent, compania de stat din Azerbaidjan a anunţat că ar vrea să deschidă circa 300 de benzinării în România, în următorii trei ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a discutat cu omologul azer despre participarea SOCAR la privatizările din România.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a discutat cu omologul azer despre participarea SOCAR la privatizările din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei