Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimb de replici,la întâlnirea USL-sindicate din educaţie,între o participantă-Tăriceanu şi Năstase

Luni, 18 Aprilie 2011 (17:43:05)

Foştii premieri Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu au fost acuzaţi, luni, de către o participantă la întâlnirea dintre grupurile parlamentare ale USL şi circa 600 de cadre didactice, că au promis şi că nu au făcut nimic.

"Stimată doamnă, ştiu că memoria este selectivă şi uneori ne joacă feste. Al doilea lucru pe care-l ştiu este că, într-adevăr, s-a împământenit ideea că politicienii, în general, promit şi nu se ţin de cuvânt. M-a deranjat însă că aţi spus un lucru, şi anume că toţi - vorbind cu domnul prim-ministru Adrian Năstase - toţi aţi promis şi nu aţi făcut nimic", i-a replicat Tăriceanu profesoarei care, din sală, şi-a reiterat acuza.

"Aşa este", a spus aceasta.

"Aşa este? Deci nu am trăit în aceeaşi ţară, doamnă?", i-a răspuns Tăriceanu, care a adus în discuţie măririle de salariu ale profesorilor din perioada mandatului său de premier.

"Între 2004 şi 2008 măririle de salariu au însemnat nimic! Alocările de fonduri pentru investiţii în învăţământ, pentru cheltuieli şi investiţii în cercetare de aproape 1% din PIB au însemnat nimic! Dacă aşa stau lucrurile, îmi cer scuze! Înseamnă că, într-adevăr, noi nu am făcut nimic şi cei care v-au micşorat salariile cu 25% sunt de apludat. Îmi pare foarte rău!", a adăugat Tăriceanu.

El le-a spus profesorilor că nu a venit la întâlnire să le ceară voturile.

"Nu am venit aici să vă cerem voturi, ci numai să vă ascultăm, să vă arătăm că vă înţelegem şi că punem Educaţia în altă ordine a valorilor decât cei care guvernează azi. Ca opoziţie, nu vreau să ne angajăm la niciun fel de promisiune fără acoperire, aşa cum au făcut cei care azi sunt la putere", a spus Tăriceanu.

La rândul său, fostul premier Adrian Năstase a precizat, în luarea sa de cuvânt, că, pentru a schimba ceva, e nevoie de unitate între opoziţie şi mediul sindical.

"Noi am construit o relaţie cu sindicatele, iar oamenii ăştia (de la putere, n.r.) acum distrug sindicatele. Care e reacţia sindicatelor? Care e reacţia membrilor de sindicat? Vă pun şi eu întrebări, nu numai dumneavostră nouă", le-a spus Năstase reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ.

El a arătat că nu doreşte să învinuiască pe nimeni şi că întrebările sale sunt retorice.

"Eu cred că trebuie să dăm răspunsuri împreună. (...) Nu am învinuit pe nimeni. Eu am pus nişte întrebări retorice. Eu nu învinuiesc pe nimeni. Eu v-am spus nişte lucruri pe care le-am simţit şi pe care le-aţi simţit şi dumneavostră. Unirea face puterea. Vreţi să câştigăm - trebuie să fim împreună să ne unim forţele pentru a schimba ceea ce se întâmplă în ţară", a spus Năstase.

Conducerea USL şi grupurile parlamentare ale USL s-au întâlnit, luni, cu circa 600 de reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta cu aceştia pe tema angajării răspunderii Guvernului asupra Legii de plafonare a salariilor cadrelor didactice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimb de replici,la întâlnirea USL-sindicate din educaţie,între o participantă-Tăriceanu şi Năstase.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schimb de replici,la întâlnirea USL-sindicate din educaţie,între o participantă-Tăriceanu şi Năstase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei