Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a decis ca până marţea viitoare să valideze reprezentanţii civili în CSM

Luni, 18 Aprilie 2011 (17:41:44)

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, în urma unei scrisori trimise de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, ca validarea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM să fie făcută până marţea viitoare.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a anunţat că membrii Biroului Permanent au luat act de o scrisoare a preşedintelui CSM, prin care se inista ca Senatul să desezemneze cât mai rapid cei doi reprezentanţi ai societăţii civile.

"Urmează ca în cursul acestei săptămâni liderii de grupuri să se întâlnească şi săptămâna viitoare, probabil cel mai târziu în şedinţa de marţi, în sfârşit să putem alege cei doi reprezentanţi ai societăţii civile", a adăugat Chelaru.

Senatul a amânat, miercuri, pentru luni, decizia de validare a celor doi membri ai CSM din partea societăţii civile, senatorii neajungând la un consens cu privire la ordinea în care se vor face validarea primului membru desemnat şi alegerea celui de-al doilea dintre cei cinci candidaţi.

Alegerea reprezentanţilor societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii a generat dispute în Senat, liderii grupurilor PDL şi PSD, Cristian Rădulescu şi Ilie Sârbu, solicitând ca întâi să fie validată în funcţie Corina Dumitrescu şi abia apoi să se voteze cel de-al doilea reprezentant, dintre cei cinci candidaţi.

Curtea Constituţională a decis în ianuarie că este neconstituţională hotărârea anterioară a Senatului privind validarea reprezentanţilor societăţii civile în CSM, deoarece a fost dată fără verificarea prealabilă a îndeplinirii condiţiilor legale, în special a celor legate de interdicţii şi incompatibilităţi în ceea ce-l priveşte pe Victor Alistar.

În decembrie 2010, Senatul decisese numirea Corinei Dumitrescu şi a lui Victor Alistar ca reprezentanţi ai societăţii civile în CSM, pentru un mandat de şase ani. Această hotărâre a fost contestată la CC de către senatorii PDL. În urma deciziei Curţii Constituţionale, dată cu cinci voturi "pentru" şi patru "împotrivă", Victor Alistar, liderul Transparency International, ca şi judecătorii Lidia Bărbulescu şi Dan Lupaşcu, precum şi procurorul Dan Chiujdea au părăsit CSM. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a decis ca până marţea viitoare să valideze reprezentanţii civili în CSM.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a decis ca până marţea viitoare să valideze reprezentanţii civili în CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei