Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


La ce se mai pretează nepoţeii lui Mădălin Voicu în Paris

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cele câteva zile bune cât am stat, în luna martie, la Paris, am avut ocazia să mă confrunt, printre alte privelişti de neuitat, şi cu ultima stratagemă a tuciuriilor din subordinea lui Mădălin violonistul, plecaţi de la noi ca să fraierească lumea şi, implicit, să facă de râs România.

În centrul Parisului, în gurile de metrou, în Gara de Nord şi în general oriunde se face simţită o forfotă umană mai importantă, apăreau ca din senin şi negricioşii români, cu nişte tabele în mână. Puneau ochii pe oricine părea mai cu dare de mână şi se ţineau scai de el, implorându-l să cotizeze cu ceva lovele, de preferinţă cât mai multe.

Numai că actul lor de a cerşi nu întrebuinţa graiul, care oricum ar fi fost inutil, milogii nefiind în stare să zică pe franceză nici măcar “bonjur madam, jhe maphel Shafta sau Zhabăloşel. Nu, ei cerşeau prin semne, dând din mâini şi trăgând de colţurile gurii ca de o bucată de cauciuc. Pozau, vezi doamne, în surdomuţi care aveau nevoie de fonduri pentru organizaţiile lor. Asta şi voiau să zică tabelele pe care le purtau în mână, să cotizezi pentru binele lor, al surdomuţilor, care-s atâta de marginalizaţi, că-s siliţi să se refugieze tocmai la Paris. Dar totul nu era decât o fraiereală de doi eurocenţi, la care puţină lume punea botul.

M-au ginit şi pe mine în Gara de Nord, unde aşteptam TGV-ul spre Liège, cărând dupe mine un valizoi cât o garsonieră. M-au tras de pulpana hainei mai să mi-o rupă, arătându-mi tabelele unde urma să fiu înscris, după ce aş fi scos bănuţul. Dar m-am scuturat de ei ca de cel mai jegos praf, zicându-le câteva pe limba maternă.

Vizibil înseninat la auzul înjurăturilor mele, un nepot de-al lui Mădălin Voicu m-a privit cu duioşie, ca pe un văr de-al doilea, apoi le-a zis celorlalţi:

- Lhăsaţhi-l pe hăsta în phace, că he român cha noi !

Cu tot respectul pe care îl am pentru integrarea minorităţilor şi pentru celelalte valori europene, am fost nevoit să-l contrazic.

Da, oi fi eu român, dar nu-s ca voi.

Punct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La ce se mai pretează nepoţeii lui Mădălin Voicu în Paris.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
La ce se mai pretează nepoţeii lui Mădălin Voicu în Paris4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mă laşi cu respectul pt. ţîgani trimis de
(19 apr 2011, 10:43:36
"Cu tot respectul pe care îl am pentru integrarea minorităţilor...". Integrarea lor cred că se poate face doar pe luna de pe cer. acolo toţi cu căţel, cu purcele, etc. reuniţi şi lăsaţi. dacă se poate să fie pe partea de lună care nu se vede din RO.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei