Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gueant: Franţa îşi reafirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen

Luni, 18 Aprilie 2011 (14:03:27)

Franţa îşi reafirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen, având această vocaţie, iar autorităţile franceze sunt dispuse să ajute România pentru îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, a declarat, luni, ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

Claude Gueant a declarat, la sediul ministerului Administraţiei şi Internelor, că delegaţia pe care o conduce face o vizită care stă sub semnul cooperării în contextul în care preşedinţii Franţei şi României s-au exprimat public pentru refacerea legăturilor de colaborare între cele două ţări.

Ministrul francez a precizat că a discutat două teme principale cu Traian Igaş, respectiv aderarea României la Schengen şi cooperarea poliţienească între autorităţile celor două state.

În ceea ce priveşte primul subiect, Claude Gueant a susţinut că Franţa îşi afirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen, ţara noastră având această vocaţie.

Ministrul francez de Interne a adăugat că ţara noastră a îndeplinit o serie de criterii tehnice urmând ca perspectiva aderării să fie evocată în Consiliul Europei. Potrivit acestuia, Franţa este dispusă să ajute România pentru îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, ministrul francez menţionând că a fost luat în discuţie crearea unui dispozitiv format din ofiţeri de poliţie detaşaţi pe lângă autorităşile române.

"Franţa este conştientă că autorităţile române au făcut eforturi considerabil pe plan tehnic", a spus Gueant. El a precizat că împreună cu secretarul de stat Marian Tutilescu a vizitat centrul SIS şi că este funcţional, precizând că şi dispozitivele de supraveghere a frontierei sunt gata de funcţionare.

Gueant a mai spus că urmăreşte cu interes rezultatele monitorizării tehnice ale UE, mai ales în contextul în care România va juca rolul de "apărător" al uneia din părţile de intrare în spaţiul Schengen.

Întrebat dacă România mai are şanse de a adera la spaţiul Schengen în 2011, Gueant a răspuns că nu poate face precizări în numele celor 27 de state ale UE dar a subliniat că Franţa este hotărâtă să ajute România să îndeplinească toate criteriile de aderare.

Totodată, referitor la îndeplinirea de către România a criteriilor tehnice, ministrul francez de Interne a spus că mai multe etape au fost îndeplinite şi că au fost eforturi majore din partea autorităţilor române.

"Am convingerea că România va îndeplini toate criteriile", susţinut Gueant.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat că cele şapte rapoarte de evaluare ale experţilor europeni arată că ţara noastră a îndeplinit acquis-ul Schengen.

Igaş a spus că din punct de vedere tehnic România este pregătită pentru securizarea frontierelor externe ale spaţiului de liberă circulaţie şi că are toată deschiderea şi disponibilitatea pentru o bună colaborare între România, Franţa, statele UE şi cele Schengen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gueant: Franţa îşi reafirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gueant: Franţa îşi reafirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei