Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful AVAS a fost inclus de Boc în comitetul care modifică legislaţia de restituire a proprietăţilor

Luni, 18 Aprilie 2011 (18:37:57)

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Aurelian Popa, a fost inclus de premierul Boc în comitetul care trebuie să propună modificări la legislaţia de restituire a proprietăţilor, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut României să schimbe legile în domeniu.

În toamna anului trecut, judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au stabilit că modul în care sunt în prezent despăgubiţi foştii proprietari de imobile naţionalizate nu este eficient, iar statul român a fost obligat ca, în maximum 18 luni, să schimbe legislaţia privind despăgubirile acordate.

În urma acestei decizii, premierul Emil Boc a decis constituirea unui comitet interministerial care să propună modificări la legislaţia de restituire a proprietăţilor.

Comitetul a fost format până în prezent din miniştrii Justiţiei, Finanţelor, Administraţiei şi Internelor, Agriculturii, Mediului, Afacerilor Externe, precum şi din preşedintele Autorităţii Naționale pentru Restituirea Proprietăților şi consilierul de stat Cynthia-Carmen Curt din aparatul propriu de lucru al premierului, fără însă ca din această structură să facă parte şi conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Comitetul va elabora proiectele de acte normative pentru modificarea legislaţiei în termen de 30 zile de la identificarea soluțiilor de eficientizare a procesului de restituire a proprietăților. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful AVAS a fost inclus de Boc în comitetul care modifică legislaţia de restituire a proprietăţilor.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful AVAS a fost inclus de Boc în comitetul care modifică legislaţia de restituire a proprietăţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei