Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu: Codul Muncii stabileşte o perioadă-tampon de 45 de zile la disponibilizări colective

Luni, 7 Martie 2011 (13:13:44)

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, luni, că în cadrul discuţiilor din coaliţia guvernamentală s-a convenit ca în Codul Muncii să se prevadă că disponibilizaţii colectiv au prioritare la reangajare o perioadă de 45 de zile.

Sârbu a afirmat că partidele din arcul guvernamental au acceptat varianta propusă de UNRP în ceea ce priveşte disponibilizările colective.

Astfel, varianta Codului Muncii pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, marţi, în Parlament, va introduce o perioadă de 45 de zile de la disponibilizarea colectivă în care angajatorul să fie obligat să angajeze aceleaşi persoane, pe aceleaşi posturi, fără concurs sau perioadă de probă.

Varianta iniţială propusă de Guvern dădea libertate angajatorulului, în cazul disponibilizărilor colective, să reangajeze alte persoane pe posturile reînfiinţate.

"Se pune astfel o barieră în calea unor abuzuri patronale. Cred că este o măsură de protecţie destul de rezonabilă", a spus Sârbu, referindu-se şi la negocierile pe care UNPR le-a avut cu sindicatele pe această temă.

Potrivit preşedintelui UNPR, coaliţia guvernamentală a acceptat, luni, şi menţinerea în Codul Muncii a articolului 237, referitor la negocierile colective, chiar dacă acesta este doar o trimitere la legea specială a negocierilor colective.

Sârbu a precizat că articolul 237 va avea următorul conţinut: "Părţile, reprezentarea acestora şi procedura de negociere şi încheiere a contractelor colective de muncă se stabilesc potrivit legii".

El a menţionat că acest articol trimite la Legea 130, a conctractelor colective, care este în vigoare, dar care ar trebui modificată, până la sfârşitul anului, prin negocieri între Guvern, sindicate şi patronate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu: Codul Muncii stabileşte o perioadă-tampon de 45 de zile la disponibilizări colective.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu: Codul Muncii stabileşte o perioadă-tampon de 45 de zile la disponibilizări colective0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei