Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boala de familie

Obiceiul beţiilor are o explicaţie genetică

 

Obiceiul de a consuma alcool în cantităţi mari la o ocazie are o cauză genetică, confirmând ideea că alcoolismul este o boală în familie, potrivit unui studiu american, citat de dailymail.co.uk.

Cercetătorii americani au arătat de ce alcoolismul "se transmite" în familie, identificând o genă a beţiei. Înainte nu era clar dacă obiceiul de a bea întâlnit la membrii aceleiaşi familii are o cauză de natură genetică sau culturală.

Însă, în urma efectuării unor teste, s-a arătat că dorinţa de a bea în exces este legată de o genă care activează o proteină - TLR4 - într-o parte a creierului, numită complexul amigdalian (un grup de nuclee nervoase aflate în interiorul lobilor temporali mediani).

Cercetătorii de la Universitatea Maryland din SUA au descoperit că şoarecii de laborator cărora li se dădea să consume alcool au început să bea mai puţin după manipularea producerii de TLR4. Astfel după ce oamenii de ştiinţă au stimulat artificial TLR4 şi alţi receptori din creier pentru a simula senzaţiile plăcute obţinute prin consumul ocazional de alcool în exces, şoarecii nu au mai fost interesaţi de alcool timp de două săptămâni.

Profesorul şi psihologul Harry June, de la Universitatea Maryland, a spus că proteina TLR4 ar putea fi folosită pentru dezvoltarea unor medicamente pentru tratarea alcoolismului. Complexul amigdalian, cunoscut şi drept centrul fricii şi al plăcerii, a mai fost legat de dependenţa de alcool.

"Terapia genetică ar putea oferi alternative benefice la tratamentele psiho-sociale şi farmaceutice obişnuite, dar identificarea genelor-ţintă va fi o provocare", a spus June.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences, iar cercetările continuă pentru a folosi TLR4 în combaterea beţiilor ocazionale.

Beţiile ocazionale, practicate de tineri, echivalează cu minimum opt unităţi de alcool consumate de un bărbat şi peste şase în cazul unei femei (o unitate de alcool înseamnă 10 mililitri de alcool pur, o bere având trei unităţi, un pahar de vin de 175 ml - două, iar 25 de mililitri de tărie - o unitate).

Studiile au arătat că a bea mult într-un timp scurt este mai dăunător pentru sănătate decât a bea puţin şi des, din cauză că în primul caz ficatul este solicitat mai mult.

În Marea Britanie, se estimează că 23% dintre bărbaţi şi 9% dintre femei se îmbată ocazional. În cazul celor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, până la 36% dintre bărbaţi şi 27% dintre femei beau excesiv cel puţin o dată pe săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiceiul beţiilor are o explicaţie genetică.
 Vizualizări articol: 1483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Obiceiul beţiilor are o explicaţie genetică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei