Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din raţiuni de securitate, la plenul Parlamentului de marţi nu pot asista decât ziariştii

Luni, 7 Martie 2011 (15:45:14)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, "din raţiuni de securitate", ca la şedinţa de marţi în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii, în Parlament să poată participa ca invitaţi doar ziariştii, nu şi cetăţenii, a declarat preşedintele Camerei, Roberta Anastase.

Ea a precizat că şedinţa Parlamentului în care Guvernul îţi va asuma răspunderea pe Codul Muncii este prima de acest gen după incidentul în care o persoană s-a aruncat de la balconul Parlamentului.

"Am decis asta din raţiuni de securitate, să se evite alte accidente", a explicat Roberta Anastase.

Înainte de explicaţiile date de Roberta Anastase, secretarul Camerei Nicolae Mircovici a precizat că, la sugestia secretarului general al Camerei, s-a decis ca, marţi, la balcoanele din sala de şedinţă a Parlamentului să poată asista doar reprezentanţii mass-media.

Mircovici a spus că, potrivit legii, lucrările Parlamentului sunt publice, dar că a fost un număr foarte mare de cereri de la cetăţeni care doreasu să asiste la această şedinţă şi deoarece nu există criterii de departajare privind acceptarea acestor cereri şi nici locuri suficiente la balcoane, Biroul Permanent a decis în unanimitate ca în lojele dedicate invitaţilor să nu participe altcineva decât ziariştii.

Guvernul îşi va angaja, marţi, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Şedinţa Parlamentului este programată să înceapă la ora 10.00.

La precedenta şedinţă comună a Camerelor Parlamentului la care a participat premierul Emil Boc, în 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Surse din TVR spuneau că Adrian Sobaru şi-ar fi premeditat demersul, pentru că nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut să meargă în locul unui coleg.

La începutul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din raţiuni de securitate, la plenul Parlamentului de marţi nu pot asista decât ziariştii.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din raţiuni de securitate, la plenul Parlamentului de marţi nu pot asista decât ziariştii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei