Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din nou acasă

Trei dintre poliţiştii de frontieră din lotul „Siret”, puşi în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După o lună de arest preventiv, instanţele au început să elibereze o parte dintre poliţiştii de frontieră implicaţi în scandalul „Şpaga de la Vama Siret”. Dacă la începutul săptămânii trecute Curtea de Apel Bucureşti a prelungit cu încă 30 de zile perioada de arest preventiv pentru toate cele 59 de persoane arestate în februarie, recursul înaintat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a adus şi primele eliberări.

Magistraţii instanţei supreme au decis că nu se impune prelungirea mandatelor de arestare pentru trei dintre poliţiştii de frontieră arestaţi în acest dosar. În atari condiţii, Ionel Marinel Gâză, de 40 de ani, din Plopeni, Iulian Radu, de 32 de ani, din Rădăuţi, şi Daniela Căpăţână, de 43 de ani, din Rădăuţi, au părăsit arestul vineri seară, iar sâmbătă erau deja acasă.

În aceste condiţii, cererea de eliberare sub control judiciar formulată de Iulian Radu şi care trebuia să se judece săptămâna aceasta la Curtea de Apel Suceava a rămas fără obiect. Magistraţii suceveni vor avea de soluţionat o altă cerere de eliberare sub control judiciar, formulată de Cătălin Dumitru Zebreniuc, de 29 de ani, din Siret, poliţist de frontieră căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

Trebuie spus că recursurile formulate de cei 55 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi arestaţi în acest dosar s-au judecat vineri după-amiază la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Au fost trei „loturi”, două de câte 20 de persoane şi unul de 19 persoane, iar din totalul de 59 de inculpaţi, doar cei trei amintiţi mai sus au putut pleca acasă, fiindu-le admise recursurile.

 

Se aşteaptă o avalanşă de cereri de eliberare sub control judiciar

Este de aşteptat ca după eliberarea celor trei agenţi ai IJPF Suceava să asistăm la un număr mai mare de cereri de eliberare sub control judiciar. Este interesant de urmărit dacă se va dispune transferul de la Bucureşti la Suceava a tuturor celor care vor încerca să obţină eliberarea din arest sau dacă se va ajunge ca poziţia lor să fie exprimată dintr-o sală de judecată din capitală, prin intermediul camerelor video. O procedură care ar implica transferul de la Bucureşti la Suceava a celor 56 de persoane aflate în arest preventiv ar însemna costuri imense, având în vedere că după judecarea dosarului de la Suceava vor trebui transferaţi înapoi spre capitală, pentru a asista la şedinţa de recurs de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Printre cele 56 de persoane care au rămas după gratii se numără fostul şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, comisarul-şef Aurel Anea, dar şi cei patru vameşi, respectiv Sorin Constantin Şcladan, din comuna Vicovu de Jos, Nicu Cezar Schipor, din Siret, Lazăr Ungureanu, din municipiul Suceava şi Simion Coroliuc, din Siret. Toţi sunt acuzaţi că în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011 au constituit la Punctul de Trecere a Frontierei Siret un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării a unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei dintre poliţiştii de frontieră din lotul „Siret”, puşi în libertate.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei dintre poliţiştii de frontieră din lotul „Siret”, puşi în libertate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAI LIBERARE... trimis de
( 7 mar 2011, 14:52:09
hai cate unu ,cate unu pan ii elibereaza pe toti.
2.   Cate un pic..cate un pic trimis de
( 7 mar 2011, 22:22:24
..." pana n-o mai ramanea nimic"...nemituit.. o sa le dea drumul la toti... pentru ca
" regina si regele = ZEUS " (unii isi fac treaba ..si altii ii scot din arest.. foarte frumos domnilor.. asta e ROMANIA ... TARA TUTUROR POSIBILITATILOR
3.   Nu-mi vine sa cred trimis de
( 7 mar 2011, 22:37:07
Cum e posibil asa ceva...pentru ce s-au mai cheltuit din banii statului pentru interventile de arestare ale acestor persoane?Domnilor dar va bateti joc de noi cetatenii censtiti?MAI EXISTA JUSTITIE IN ACEASTA TARA?
4.   Asta de la 3 trimis de
( 8 mar 2011, 07:27:50
ba papagalule ce castigi daca ii aresteaza pe oamenii astia? asa-i in romanica : sa moara capra vecinului. Sunt unii care nu se descurca sa faca un ban si o fac pe cetatenii cinstiti.Daca erai tu acolo nu luai bani? Sau lucrezi la stat cu salariu de 10000 ron?
5.   Rautaciosi trimis de
( 8 mar 2011, 08:24:35
Mai rautaciosilor,..sunteti niste oameni asa corecti si cinstiti,incat daca erati in locul lor nu luati spaga?...hai sa fim seriosi....comentariile voastre erau la fel daca erati voi dupa gratii?....e usor de aruncat vorbe de "romani cinstiti" dar nu e cazul......e diferenta mare intre ceea ce vrei sa pari si ceea ce esti in realitate,nu crezi?
6.   FRUSTRATI trimis de
( 8 mar 2011, 09:27:37
ASTA E REALITATEA, LUMEA E REA SI MAI ALES CAND E VORBA DE POLITAI. DAR DEGEABA II EXPLICI LA UN RETARDAT MINTAL CA ACOLO S-A INTRAT INTR-UN SISTEM CARUIA NU AVEAI CUM SE TE OPUI PT CA PLECAI, SI PLECAI DE TOT. EXACT CA LA ORICE LOC DE MUNCA UNDE DACA NU FACI CE ITI SPUNE SEFUL AL MAI MARE ZBORI FARA DREPT DE APEL. DAR NA SE MAI GASESC SI LUPI MORALISTI, CARE STAU INCA LA MAMA ACASA SI SE CRED MARI CINTITI SI CORECTI. HAI SICTIR, CRED CA DACA EARATI VOI ACOLO ATI PROCEDAT LA FEL.
7.   Comentariu trimis de
( 8 mar 2011, 18:12:13
voi care comentati sunteti asa cinstiti?rautaciosi mai sunteti.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei