Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cameră: Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, retrimisă la Comisia de administraţie

Luni, 7 Martie 2011 (18:08:05)

Deputaţii au decis, luni, la propunerea lui Eugen Nicolăescu (PNL), ca proiectul de lege privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân să fie retrimis la Comisia de administraţie pentru a fi reanalizat în termen de trei săptămâni.

Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 37 împotrivă şi 5 abţineri, fiind aplaudată de reprezentanţii ONG-urilor care se ocupă de protecţia cîinilor fără stăpân şi care se aaflau în balocanele destinate invitaţilor. Reprezentanţii ONG-urilor au purtat tricouri cu inscripţia "Alege viaţa!".

Deputaţii au decis să amâne dezbaterea în plen a proiectului de lege susţinând că se gândesc "la oameni, dar şi la animale".

"Proiectul de lege este de mult timp în Parlament (din 2007se află în Cameră-n.r.). Foarte mulţi colegi au păreri diferite, toţi ne gândim la oameni, dar în acelaşi timp ne gândim şi la animale", a declarat liberalul Eugen Nicolăescu, care a cerut retrimiterea proiectului la Comisia de specialitate pentru a fi reexaminat şi pentru a deveni "un proiect de lege echilibrat".

După vot, Eugen Nicolaescu a reclamat că democrat-liberalii ar fi votat împotrivă.

"Nu putem să tratăm cu uşurinţă o lege care face diferenţa între viaţă şi moarte, indiferent despre a cui este vorba. E din aceeaşi categorie cu a decide pedeapsa cu moartea în cazul oamenilor. Nu avem niciun drept faţă de nicio specie", a spus Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţii naţionale.

După vot, mai mulţi deputaţi au susţinut că mulţi dintre parlamenatri habar nu au ce prevede proiectul de lege sau ce prevede legislaţia din Franţa sau Germania pe tema câinilor fără stăpân.

"Trăim vremuri în care căţeluşii sunt mai oneşti decât oamenii", a precizat deputatul PSD Ioan Damian.

Comisia pentru administraţie a Camerei dăduse aviz pozitiv asupra acestui proiect de lege, cu modificări prin care decizia privind tratamentul aplicat câinilor fără stăpân revenea autorităţilor locale, ceea ce făcea posibilă inclusiv eutanasierea animalelor.

În forma iniţială, legea prevedea doar posibilitatea eutanasierii câinilor bolnavi sau bătrâni, ceilalţi urmând să fie duşi în locurile de unde au fost ridicaţi după sterilizare şi deparazitare.

Deputaţii din Comisie consideră că modificările avizate, care dau posibilitatea autorităţilor locale să decidă ce să facă în cazul câinilor fără stăpân, sunt o soluţie mai bună la problema câinilor comunitari. Potrivit acestora, autorităţile locale pot decide fie sterilizarea animalelor şi propunerea spre adopţie, fie păstrarea lor în centre, fie eutanasierea după un anumit număr de zile. Totodată, legea dă posibilitatea încheierii unor parteneriate între autorităţile locale şi ONG-urile de protecţie a animalelor.

După decizia Comisiei, mai multe ONG-uri de protecţie a animalelor au organizat proteste, o astfel de acţiune având loc, luni, la Camera Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cameră: Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, retrimisă la Comisia de administraţie.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cameră: Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, retrimisă la Comisia de administraţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei