Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie!

Minorul care a furat trei maşini şi a lovit pe trecerea de pietoni căruciorul unui copil şi pe bona acestuia, din nou în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Îl mai ţineţi pe Iustin Iulian Scutaru, minorul de 17 ani, din municipiul Fălticeni, care în luna octombrie a anului trecut ţinea prima pagină a ziarelor, după ce a furat trei maşini, a dat ţepe la benzinării şi cu unul dintre autoturisme a accidentat, la Iaşi, pe trecerea de pietoni o bonă care ducea un copil în cărucior?

Eliberat în decembrie 2010 din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, minorul a fost prins din nou, aseară, la volanul unei maşini care se pare că ar fi furată chiar de la unul dintre membrii familiei sale.

 

Mirosea a alcool şi a încercat să-şi dea o identitate falsă

Aseară, la închiderea ediţiei, cercetările nu erau finalizate, însă, din informaţiile pe care am reuşit să le obţinem, minorul a fost prins în jurul orei 18:00, la volanul unui Ford Focus (SV-08-TBN) pe raza comunei Vatra Moldoviţa. Mirosea a alcool, iar etilostestul a confirmat că adolescentul în vârstă de 17 ani consumase băuturi alcoolice. Surse judiciare ne-au mărturisit că aparatul oamenilor legii a indicat o alcoolemie de 0,27 la mie în aerul expirat.

Deşi în prima fază a dat declaraţii false, încercând să dea datele de identitate ale unei cunoştinţe, poliţiştii l-au “mirosit” şi şi-au dat seama că tânărul şofer minte. Iulian Scutaru a recunoscut adevărata sa identitate, declarând că maşina pe care o conduce aparţine unei rude, de la care a furat-o.

 

A alimentat la benzinărie, dar a “uitat” să plătească

Iulian Scutaru a fost prins în urma unei reclamaţii venite de la o benzinărie din comuna Sadova. În jurul orei 17:00 -17:30, poliţia a fost sesizată despre faptul că şoferul unui Ford Focus a alimentat de 150 de lei la o benzinărie din Sadova, însă nu a mai achitat contravaloarea carburantului.

Maşina a fost dată în consemn, iar în jurul orei 18:00, a fost depistată în trafic, de un echipaj de la postul de poliţie Vatra Moldoviţei.

Iulian Scutaru era singur în autoturism şi, potrivit surselor noastre, le-ar fi spus poliţiştilor că avea în plan să ajungă la Vatra Dornei.

Adolescentul a mărturisit şi că ar fi consumat etnobotanice, pe care le-a cumpărat de la dealeri din Fălticeni.

De altfel, povestea cu etnobotanicele a fost spusă de Iulian Scutaru şi în cazul celorlalte furturi de maşini pe care le-a comis, de fiecare dată dând vina pe aşa-zisele droguri legale.

Ieri seară, Iulian Scutaru a fost dus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru prelevarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Nici două luni de arest. Dă vina pe etnobotanice 

Iulian Iustin Scutaru a fost arestat preventiv pe 16 octombrie 2010, pentru furt calificat, însă aproximativ două luni mai târziu a fost lăsat din nou în libertate de către magistraţii Judecătoriei Fălticeni, care au considerat că nu se impune încă o prelungire a mandatului de arestare emis pe numele acestuia.

În faţa judecătorilor, adolescentul a mărturisit că era consumator de etnobotanice şi că atunci când a comis infracţiunile era drogat cu prafurile vândute la pliculeţ.

Tânărul a declarat la vremea respectivă că a cumpărat etnobotanicele dintr-un magazin de pompe funebre din Fălticeni, în care se vindeau prafuri halucinogene.

Şi tatăl lui Iustin Iulian Scutaru a dat declaraţii în acest sens în faţa procurorilor Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava, povestind cum a aflat că fiul său se droghează cu etnobotanice.

 

Trei maşini furate în 2010 şi o femeie băgată în spital

Iustin Iulian Scutaru a fost trimis în judecată, în noiembrie anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru două infracţiuni de furt de maşini şi pentru o infracţiune de conducere fără permis, fapte comise în raza de competenţă a acestei unităţi de parchet.

În total, susţin oamenii legii, adolescentul este acuzat de furtul a trei maşini (două din Fălticeni, un BMW 520 şi un Peugeot 307, şi una din Roman, un Ford Mondeo), dar şi de mult mediatizatul accident produs pe o trecere de pietoni din Iaşi.

În octombrie 2010, aflat la volanul autoturismului Peugeot, Iustin Iulian Scutaru a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 60 de ani şi căruciorul în care se afla un copil în vârstă de doi ani, de care aceasta avea grijă.

În urma impactului violent, femeia a fost aruncată câţiva metri şi a ajuns în stare gravă la spital. Căruciorul copilului s-a răsturnat, dar copilul a scăpat teafăr ca prin minune.

Fălticeneanul a fugit de la locul accidentului, dar după mai puţin de 24 de ore a fost prins, pe raza judeţului Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul care a furat trei maşini şi a lovit pe trecerea de pietoni căruciorul unui copil şi pe bona acestuia, din nou în trafic.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Minorul care a furat trei maşini şi a lovit pe trecerea de pietoni căruciorul unui copil şi pe bona acestuia, din nou în trafic5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce ? trimis de
( 7 mar 2011, 11:19:56
Cum se poate ca acest retardat sa fie liber dupa ce a condus un autoturism furat, fara a poseda permis de conducere, fapte penale in urma carora a accidentat pe trecerea de pietoni acea femeie ? Ce fel de tara e asta unde un asemenea jeg uman este liber pe strazi ? Iar faza cu furatul autoturismului de la rude e alta gogoasa. A luat autoturismul cu stirea acestora - alta fapta penala. Procurorii nu au stiut cum se face dosarul sau judecatorii au fost prea indulgenti ?
2.   Superb trimis de
( 7 mar 2011, 11:37:04
ma intreb ce familie e aia unde unul fura si altul omoara??
3.   !! trimis de
( 7 mar 2011, 11:44:51
Asa se face justitie in tara asta de rahat!!!!!
4.   Erata ?! trimis de
( 7 mar 2011, 12:06:39
citez din articol: "Îl mai ţineţi pe Iustin Iulian Scutaru"... cred ca lipseste cuvantul "minte", chestia aia care trebuie unui 'cap limpede'.
5.   Traim in Romania.. trimis de
( 7 mar 2011, 12:28:19
Traim in Romania asa ca nu trebuie sa ne mai mire nimic. Fiul senatoarei Placinta a calcat cu masina 2 oameni si s-a considerat ca nu e pericol public. Asta era sa omoare 2 oameni in Iasi, a furat masini, sunt nenumarate dovezi ca e un pericol public si el este lasat in libertate. Nu vreau sa iau apararea vamesilor, multi dintre ei sunt ff nesimtiti si nesatuli, insa e clar ca nu reprezinta acelasi pericol public ca acesti indivizi.Oare judecatorii, n-ar trebui sa raspunda pt toate scursurile societatii pe care le lasa in libertate?
6.   Liber??? trimis de
( 7 mar 2011, 12:36:41
Asta-i pericol social. Aruncati-l in puscarie si eliberati-l cand mi-o fi dor de el !!!
7.   Justitiabilii!Nu se gindesc ca Dumnezeu ii vede!? trimis de
( 7 mar 2011, 18:12:41
Nu se gindesc ca oamenii vad cit sunt de neseriosi si hapsini!?
8.   Halal magistrati... trimis de
( 7 mar 2011, 23:00:11
Sa fii magistrat e ca si cum ai fi doctor: daca esti un doctor bun lucrezi la Spitalul Universitar Cluj ,daca esti un doctor de 2 lei esti doctor la Falticeni . Ce judecatori pot fi la Falticeni ? Probabil niste fosti colhoznici cu 3 ani la fara speranta la Spiru si care s-au trezit peste noapte ...sanchi "magistrati" . Daca asa o beizadea cu atatea infractiuni e lasata libera cum mai ai pretentii sa se respecte legea in tara asta. Si voi MONITOR de 2 lei inca-i mai faceti poza IDIOTULUI ,cum sta smechereste pe capota masinii si rade de fraierii care respecta legea nu ? Faceti reclama gratuita unui gunoi ! Fituica de 2 lei ca si subiectele voastre !
9.   Cine face dreptatea?! trimis de
( 7 mar 2011, 23:19:19
Nu mai inteleg nimic,asta nenoroceste oameni, fura, pune in pericol alti oameni, politisti il cauta,il prind, ii fac dosar dupa dosar, il ancheteaza si propun arest (asa cum zice C. penal si C.p. penala) iar acesti magistrati isi bat joc de munca politistiulor, de noi cetatenii , de legile statului si il pun pe acest copil nebun in liberatate ca el sa mai faca nus cite trasnai iar din banii nostri iar sa se faca anchetre, dosare, expertize ..si tota asa! Unii chiar numai au nici un Dumnezeu!
10.   Ce mecla are! trimis de
( 8 mar 2011, 00:00:16
De-a lungul vietii mele am remarcat ca unora li se fâlfâie de: lege, morala, parerea oamenilor de bun simt. Traiesc într-o lume a lor, de mari jmekeri de fitze. Zi-i unui nene ca-i prost, îl doare-n cot! Da' ia sa-i zici ca are scula mica: l-ai pus pe gânduri...
Nu stiu când si-o face justitia datoria cu mormolocul asta da' pentru orice eventualitate, daca iar scapa de puscarie si citeste: meltene, ce fatza de fraier ai!!!tongue

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei