Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: USL va sesiza Curtea de Conturi privind deplasarea lui Băsescu pe bani publici la Helsinki

Luni, 7 Martie 2011 (14:09:20)

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că USL va sesiza Curtea de Conturi referitor la deplasarea pe bani publici a preşedintelui Traian Băsescu la Helsinki, considerând că şeful statului a utilizat resurse publice în interes propriu, participând la o reuniune de partid la nivel european.

"Am discutat despre activitatea neconstituţională a preşedintelui Traian Băsescu de sâmbătă, când a participat la o reuniune de partid la nivel european împotriva prevederilor constituţionale", a precizat Ponta, care a arătat că vizita privată a şefului statului a fost plătită din bani publici.

Ponta a precizat că banii cu care a fost plătită vizita lui Traian Băsescu trebuie achitaţi de şeful statului personal sau de către PDL.

Totodată, Ponta l-a acuzat de "minciună" pe purtătoul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, care a emis un răspuns instituţionalizat la sesizarea USL, în care precizează că preşedintele Traian Băsescu a participat la respectiva reuniune alături de alţi şefi de state.

"Răspunsul instituţional al Administraţiei Prezidenţiale, cum că şi alţi preşedinţi au participat la aceste întruniri, e o minciună. Consultaţi site-ul oficial al PPE, o să vedeţi că Traian Băsescu a fost singurul preşedinte de ţară. Ceilalţi nu au participat, nu au cum. Poate preşedintele Norvegiei participă, dacă vorbim de PDL", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că participarea lui Traian Băsescu, din bani publici, fără a avea calitatea de membru de partid, la o întrunire politică la nivel european, este la fel de condamnabilă ca şi prezidarea şedinţelor de partid ale PDL.

"Nu cred că trebuie să plătim noi din banii noştri agapele preşedintelui Traian Băsescu sau întâlnirile lui cu Viktor Orban. Poate să şi le plătească singur sau din bugetul PDL, care este semnificativ", a spus Ponta.

Întrebat dacă această deplasare din bani publici poate constitui motiv pentru suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie, Ponta a spus: "Eu mi-am făcut datoria să vă atrag atenţia asupra unui lucru anormal. Restul - mă aduceţi din nou în speculaţiile obişnuite".

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri seară, la Summit-ul PPE de la Helsinki. Şeful statului participă, de obicei, la reuniunile PPE care preced lucrările Consiliului European, în calitate de invitat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu, pe blog, de încălcarea Constituţiei, legat de prezenţa şefului statului, vineri, la Helsinki, la summit-ul Partidului Popular European.

Victor Ponta a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD va adresa Preşedinţiei o scrisoare în care va solicita instituţiei să precizeze dacă deplasarea preşedintelui Traian Băsescu la Summit-ul PPE de la Helsinki s-a făcut pe bani publici sau din fondurile PDL.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a declarat că acuzaţiile lui Victor Ponta arată că pentru PSD "să reprezinţi interesele României este o încălcare a Constituţiei", el precizând că deplasarea la Helsinki a preşedintelui Băsescu, plătită de la buget, a fost în interes naţional.

"Declaraţia acestuia (Victor Ponta - n.r.) arată lipsă de înţelegere a proceselor decizionale la nivel european şi a temelor importante pentru România. Deplasarea a fost plătită din banii alocaţi prin bugetul de stat Administraţiei Prezidenţiale întrucât a fost o deplasare în interes naţional şi nu una în interes privat", a declarat Valeriu Turcan pentru MEDIAFAX.

El a precizat că invitaţia a fost adresată preşedintelui României în calitate de şef al statului şi obiectul reuniunii a fost pregătirea Consiliului European din 24-25 martie.

Consilierul prezidenţial a mai arătat că pe lângă şefi de stat şi de guvern din state membre ale Uniunii Europene, la summit-ul de la Helsinki au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: USL va sesiza Curtea de Conturi privind deplasarea lui Băsescu pe bani publici la Helsinki.
 Vizualizări articol: 390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: USL va sesiza Curtea de Conturi privind deplasarea lui Băsescu pe bani publici la Helsinki0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei