Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi: În 2010, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 mil. euro

Luni, 7 Martie 2011 (13:11:22)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a susţinut, luni, în şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, faptul că anul trecut procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 de milioane de euro, numărul acuzaţilor trimişi în judecată pentru evaziune şi contrabandă crescând cu 125%.

Kovesi a afirmat că numărul inculpaţilor trimişi în judecată, în 2010, pentru evaziune fiscală şi contrabandă a crescut în acest an cu 125 la sută, iar pentru infracţiuni de corupţie cu 40 la sută.

Dacă în anul 2009, în 31 de judeţe nu au fost instituite măsuri asigurătorii, în cursul anului trecut, numai pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi contrabandă, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 de milioane de euro, a spus şeful Ministerului Public.

"Suntem conştienţi că aceste cifre nu reflectă încă adevărata amploare a fenomenului infracţional, însă dovedesc o schimbare evidentă în activitatea organelor de urmărire penală", a subliniat Kovesi.

Procurorul general Kovesi a arătat că evoluţiile ultimilor ani demonstrează că Ministerul Public se transformă, devenind, treptat, o structură flexibilă, proactivă, capabilă să-şi asume priorităţi şi să le dezvolte în baza unor strategii, renunţându-se la evaluarea după statistici formale. "Ne-am organizat activitatea în jurul conceptului de eficienţă", a precizat sursa citată.

Şeful Ministerului Public a amintit faptul că, în urmă cu un an, a stabilit ca priorităţi cauzele de evaziune fiscală, contrabandă şi corupţie, creşterea eficienţei în recuperarea prejudiciilor şi mai multă fermitate în activitate.

"A urmat un efort comun de organizare a activităţii spre aceste domenii, prin realizarea unor reţele de procurori specializaţi, întocmirea de strategii adaptate specificului regional, standardizarea metodelor de investigare, elaborarea unor ghiduri de bune practici şi realizarea de întâlniri regionale", a spus Kovesi, adăugând că rezultatele au fost relevante.

La şedinţa de bilanţ a MP participă preşedintele Traian Băsescu, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, vicepreşedintele instanţe supreme Aida Popa, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Horaţius Dumbravă, şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi: În 2010, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 mil. euro.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi: În 2010, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei