Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD a a finalizat varianta proprie la Codul Muncii şi a depus-o, miercuri, la Parlament

Miercuri, 2 Martie 2011 (15:50:24)

PSD a finalizat, împreună cu sindicatele şi patronatele, varianta agreată şi cu PNL de modificare a Codului Muncii, stabilind obligativitatea negocierilor colective pentru unităţile cu mai mult de 21 de angajaţi.

Varianta elaborată de PSD, PNL şi sindicate a Codului Muncii prevede că perioada maximă de probă este de 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de 120 de zile pentru funcţiile de conducere. Pe durata perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz, dar cu o notificare scrisă.

În propunerea PSD, pe durata reducerii şi/sau a încetării temporare a activităţii unei firme, angajaţii implicaţi beneficiază de o indemnizaţie de cel puţin 75% din salariul de bază corespunzător funcţiei ocupate.

O altă prevedere stabileşte că un contract de muncă pe perioadă determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.

Varianta PSD stabileşte că munca suplimentară poate depăşi durata de 48 de ore pe săptămână - durata maximă legală - cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Durata concediului neîntrerupt propusă de PSD şi PNL ar fi de cel puţin 10 zile.

Nivelurile salariale minime se stabilesc, în varianta PSD-PNL, prin contracte colective de muncă.

Munca la negru ar urma să fie pedepsită cu amendă între 10.000 şi 20.000 lei pentru fiecare angajat.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

Vineri, reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor au analizat noua formă a Codului Muncii, dar fără să ajungă la un acord în privinţa modificărilor.

Potrivit proiectului de Cod al Muncii aprobat de Guvern, angajatorii vor avea dreptul să încheie succesiv cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată, cu o perioadă maximă de 12 luni fiecare, contract ce poate fi însă prelungit după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect.

Documentul stabileşte că un contract individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări.

Proiectul Codului Muncii mai prevede, în forma adoptată de Guvern, că, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie, dar şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD a a finalizat varianta proprie la Codul Muncii şi a depus-o, miercuri, la Parlament.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD a a finalizat varianta proprie la Codul Muncii şi a depus-o, miercuri, la Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei