Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul Naţional Integrat privind actele de identitate, finalizat în toamna anului 2012

Miercuri, 2 Martie 2011 (14:00:35)

Sistemul Naţional Integrat privind actele de identitate va costa peste 26 de milioane de lei, din care 21,5 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile, şi va fi finalizat în toamna anului 2012, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat marţi de miniştrii Internelor şi Comunicaţiilor.

Ministrul Internelor, Traian Igaş, şi ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, au semnat, marţi, contractul de finanţare al proiectului "Sistem Naţional Integrat de Introducere şi Actualizare a Informaţiilor Legate de Evidenţa Persoanelor", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Valoarea totală a proiectului este de peste 26 de milioane de lei, din care aproape 21,5 milioane de lei reprezintă asistenţă nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este de un an şi şapte luni.

Sistemul va putea fi interconectat la celelalte sisteme informatice naţionale, atât ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cât şi ale partenerilor externi din statele membre.

Noua aplicaţie informatică va facilita eliberarea sau emiterea de certificate sau adeverinţe prin care să se dovedească cetăţenia, datele de identitate sau domiciliul. De asemenea, va înlesni comunicarea către diverse instituţii şi autorităţi publice a datelor de identitate şi a celor privind domiciliul anumitor persoane, a precizat MAI.

Astfel, utilizatorii aplicaţiei vor putea constata şi modificările survenite în bazele de evidenţă a persoanelor, eventualele actualizări şi completări de informaţii. Sistemul va permite şi eliberarea cărţii de identitate, a certificatului de stare civilă, a paşaportului, întregistrarea şi radierea auto.

Utilizatorii aplicaţiei vor putea, de asemenea, să furnizeze date din Registrul Local de evidenţă a persoanelor, la solicitarea unor instituţii şi autorităţi centrale şi locale.

Totodată, prin intermediul portalului, vor fi făcute verificări de către structurile din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale în bazele de date centrale de evidenţă a persoanelor privind forma şi conţinutul paşapoartelor, permiselor de conducere şi actelor de identitate.

Prin aplicaţia de emitere a certificatelor de cazier judiciar, implementată la nivelul judeţelor şi localităţilor, se urmăreşte eficientizarea fluxurilor de informaţii, prin modificarea structurii sistemului şi a bazelor de date.

Pentru utilizarea acestui sistem vor fi instruite 70 de persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul Naţional Integrat privind actele de identitate, finalizat în toamna anului 2012.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul Naţional Integrat privind actele de identitate, finalizat în toamna anului 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei