Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Prefectul a solicitat ministrului Finanţelor suplimentarea banilor pentru plata profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a solicitat ministrului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, să aprobe suplimentarea fondurilor din primul trimestru al acestui an necesare pentru plata salariilor profesorilor suceveni. Într-o adresă oficială trimisă Ministerului de Finanţe, prefectul de Suceava a cerut aprobarea modificării repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, prin majorarea cu 5,6 milioane de lei a sumelor pentru trimestrul I şi diminuarea cu aceeaşi sumă în trimestrul IV. Sorin Popescu a spus că suma de 5,6 milioane de lei este suficientă pentru plata salariilor profesorilor pentru lunile din primul trimestru al acestui an.

Sorin Popescu a explicat că la începutul acestei săptămâni a fost convocată şedinţa Comisiei de Dialog Social în vederea analizării solicitărilor sindicatelor din învăţământ cu privire la punerea în executare a sentinţelor judecătoreşti ce vizează reîncadrarea personalului didactic şi didactic auxiliar. Prefectul a spus că anterior acestei şedinţe a solicitat realizarea unei analize a prevederilor bugetare trimestriale şi a execuţiei bugetare la data de 25 februarie 2011, privind sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor cu destinaţia „finanţarea cheltuielilor de personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat”.

„Analizând datele primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Suceava s-a constatat că, la nivelul judeţului, prevederile bugetare pentru trimestrul I al acestui an sunt de 66 milioane de lei, iar execuţia bugetară la data de 25 februarie este de 46,589 milioane de lei. Astfel, creditele bugetare disponibile sunt de 19,411 milioane de lei, iar fondurile necesare pentru asigurarea salariilor aferente lunii februarie 2011 însumează 25,014 milioane de lei. Rezultă un deficit aferent trimestrului I 2011 de 5,603 milioane de lei”, a declarat Sorin Popescu.

 

Deficitul anual este de 36,9 milioane de lei

El a adăugat că, la nivelul întregului an, prevederile bugetare sunt de 259,7 milioane de lei, iar necesarul pentru salariile profesorilor este de 296,7 milioane de lei, rezultând un deficit de aproximativ 36,9 milioane de lei.

În aceste condiţii, Sorin Popescu a arătat că soluţia ar fi modificarea repartizării pe trimestre a sumelor pentru plata profesorilor. „Având în vedere faptul că soluţia propusă rezolvă doar problemele trimestrului I 2011 şi nu ale anului 2011, am solicitat ministrului de finanţe să analizeze şi posibilitatea rectificării pozitive a fondurilor pentru cheltuielile salariale din învăţământ, în vederea acoperirii deficitului şi asigurarea desfăşurării în condiţii optime a activităţii acestui sector”, a încheiat prefectul judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul a solicitat ministrului Finanţelor suplimentarea banilor pentru plata profesorilor.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul a solicitat ministrului Finanţelor suplimentarea banilor pentru plata profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei