Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cameră: PDL susţine definirea patronatelor în Codul Muncii ca asociaţii de angajatori privaţi

Miercuri, 2 Martie 2011 (17:04:46)

Conducerea grupului PDL din Cameră a agreat şi va susţine un amendament la Codul Muncii prin care patronatele vor fi definite ca asociaţii de angajatori privaţi, excluzându-i astfel pe cei de stat, a declarat, miercuri, liderul de grup Mircea Toader, după o discuţie cu reprezentanţilor patronatelor.

"Au susţinut, şi ni se pare pertinent, că angajator poate fi oricine, dar patronat poate fi doar proprietarul de firmă privată, nu firmă de stat, regie, sau asociaţie de locatari. Asta a fost revendicarea principală, pe care o susţin", a declarat Mircea Toader.

La rândul său, vicepreşedintele ACPR, Dan Matei Agathon, a arătat că, în acest moment, patronatele sunt definite ca asociaţii de angajatori şi că angajator este şi statul, el explicând că, potrivit acestei definiţii, şi o regie autonomă de stat este angajator.

"Poţi să fii perfect angajator fără să fii patron, dar niciodată nu poţi să fii patron fără să fii angajator", a spus Agathon, argumentând astfel solicitarea patronatelor de a schimba definiţia acestui termen.

Mircea Toader a mai precizat că întâlnirea conducerii grupului PDL cu reprezentanţii patronatelor a avut loc la iniţiativa grupului şi că au răspuns pozitiv patronate reprezentând 80% din acest domeniu de activitate.

El a arătat că, în cadrul discuţiilor, grupul PDL şi-a asumat ca anumite propuneri, inclusiv cea privind definiţia patronatelor, să fie discutate în grup, susţinute ca amendamente şi depuse până vineri.

Toader a mai precizat că legile privind codul social au ca termen, potrivit acordului dintre partidele din arcul pro-guvernamental, sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

La rândul său, vicepreşedintele ACPR, Dan Matei Agathon, a precizat că a obţinut "cam tot" ce şi-a propus ACPR în cadrul negocierilor pentru Codul Muncii.

"Sunt ultimele retuşuri pe care încercăm să le aducem despre modul în care este privit patronul în România. (...) Am rugat conducerea grupului PDL să ia în considerare o definiţie a patronatelor şi a patronului conform definiţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii", a mai spus Agathon. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cameră: PDL susţine definirea patronatelor în Codul Muncii ca asociaţii de angajatori privaţi.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cameră: PDL susţine definirea patronatelor în Codul Muncii ca asociaţii de angajatori privaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei