Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă 30 de zile

Mandate de arestare prelungite pentru poliţiştii de frontieră de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret arestaţi la începutul lunii februarie pentru constituire de grup organizat şi luare şi/sau dare de mită, rămân în arest pentru încă 30 de zile. Măsura a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti după două şedinţe de judecată care au avut loc luni şi în care s-au analizat 39 de propuneri de prelungire a mandatelor de arestare formulate de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cazul altor 20 de persoane, printre care şi şeful PTF Siret, comisarul-şef Aurel Anea, şi vameşii Sorin Constantin Şcladan, din comuna Vicovu de Jos, Nicu Cezar Schipor, din Siret, Lazăr Ungureanu, din municipiul Suceava, şi Simion Coroliuc, din Siret, propunerea de prelungire a mandatelor de arestare a fost analizată ieri de magistraţi, iar până la închiderea ediţiei nu se luase încă o decizie.

DNASuceava a demarat o amplă anchetă pentru combaterea corupţiei din vămi, iar Siretul a fost primul punct de pe hartă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, la punctul de trecere a frontierei Siret a fost constituit un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării a unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Concret, în perioada menţionată,cei 55 de lucrători de poliţie la PTF Siret, în baza unei înţelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucrătorii de poliţie să le permită mituitorilor introducerea în România a unor bunuri, în general ţigări din Ucraina peste limita legală admisă.

 

Comisarul-şef Aurel Anea, considerat cap al grupului

De asemenea, în perioada decembrie 2010- ianuarie 2011, Aurel Anea, în calitate de comisar de poliţie, a pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri pentru a trece cu vederea încălcarea legii de către subordonaţii săi.

În aceeaşi perioadă, comisarul de poliţie a pretins, primit ori acceptat sume de bani şi bunuri şi de la cei patru lucrători vamali, pentru a nu efectua controale asupra modului în care îşi îndeplinesc aceştia atribuţiile de serviciu. În mod constant, inculpatul a sprijinit grupul infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, pentru a obţine beneficii financiare şi materiale.

Potrivit anchetatorilor, pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tură variau între 7.000-8.000 lei şi 20.000-25.000 lei, în condiţiile în care, într-o tură lucrau aproximativ 10-12 persoane.

Cei 55 de poliţiştii de frontieră suceveni din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost suspendaţi din funcţie, conducerea IJPF Suceava dispunând cercetarea prealabilă a acestora în regim de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate de arestare prelungite pentru poliţiştii de frontieră de la Siret.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Mandate de arestare prelungite pentru poliţiştii de frontieră de la Siret4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
( 2 mar 2011, 11:25:52
Vrem "REGINA" !
2.   Siret trimis de
( 2 mar 2011, 12:41:15
Care regina, vere? Ca e rege toata ziua!
Tu nu vezi?
Peste tot sunt numiti in functii tari oameni fara pregatire specifica,ceea ce ii face sa tina cu dintii de post si sa fie loiali celor care i-au numit,indiferent de coloratura?
S-a dat peste cap sistemul de valori,azi daca ai bani poti sa faci orice, adica absolut orice.
Chiar ma mir ca s-a declansat aceasta actiune care insa, se va opri unde trebuie.
Asa ca, daca vrei regi si regine,joaca o partida de sah!
2.1  RE: Siret trimis de
( 2 mar 2011, 13:45:36
RARISM : intr-o anumita masura , ai dreptate si accentuez ideea ta doar ca undeva se decarta o anumita cota din mita . Ca sa detii o functie fara pregatire , acest lucru te obliga sa aduci ovatii celui care te-a numit , asa ca vom asista la o partida de sah cu un final "sah la regina" sau rege .
Sa-ti mai zic un lucru , chiar de plecai din tara cu treburi personale , deci fara a avea un interes in a face comert , trebuia sa le pui bani in pasaport sau in buzunar . Daca plecai la munca in grup , la fel , soferul de autocar colecta de la fiecare cate ceva pentru vames . De ce ? cine se cred ei , smecherii sulii ? sa stea acolo pt ca acolo le este locul dupa magariile ce le-au facut . Pai in astfel de situatii se pot trece arme , droguri etc , pai este posibil asa ceva ?
3.   Vama trimis de
( 2 mar 2011, 13:22:54
''Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tură variau între...''DAR DESPRE SUMELE PE CARE LE STRANGEAU VAMESII ....NIMIC????DE CE OARE??
DACA VAMESUL LUA DE 3 ORI MAI MULT LA CONTROL ,AR REZULTA CA LA FINAL DE TURA VAMESII COLECTAU DE 3 ORI MAI MULT DECAT COLECTAU POLITISTII ADICA:
3 X 7.000-8.000 lei
3 X 20.000-25.000 lei CU TOATE ASTEA VEDEM CA ZIARELE SI PRESA IN GEBERAL II PROTEJEAZA CUMVA !CARE-AR FI INTERESUL??
4.   Curios trimis de
( 2 mar 2011, 13:37:29
Anea era capul dar Madalin lua 60%
5.   Vama........... trimis de
( 2 mar 2011, 17:25:42
si acum ce s/a schimbat?
coada la vama e mai mare se in tinde pina dincolo la ukraineni in rest e aceeasi treaba acuma banii merg direct acasa ca sa nu mai fie filmati dar cei care treceau cu masinile burdusite mai trec si acuma fara nici un stres....
6.   Re trimis de
( 2 mar 2011, 17:31:57
...e coada si pe langa vama , pe fasie spre exemplu . Pe la Vicov se trece liber , pe la Fratauti la fel , tigarile curg pe albie . spre exemplu la Izvoarele Sucevei politisti sunt doar terestri , ce vine pe apa nu au treaba ca doar ei nu sunt de la politia fluviala . Pe paraul Laura la fel , asa ca stati voi in vama ca noi ne descurcam destul de bine pe langa vama . Nu e naspa de asteptat la coada ?
7.   Replica trimis de
( 2 mar 2011, 21:00:02
pt. tractorist,la arat cu tine frate,ca nu stii decit sa dai din clanta,se vede ca esti pe linga ,ii fii si tu un pui de traficant si ti sa terminat. Curios cum au decurs treburile in vama,dar cred ca nu a cazut cine trebuie. Sper ca vom afla mai multe pe viitor,ceva real,nu ce se arunca pentru popor pentru a atrage atentia de la altele, ca altii sa-si faca mendrele dupa bunul plac.
8.   HAHAHA trimis de
( 3 mar 2011, 02:58:37
ASTA NUI NIMICA ! STATI SA INTRAM IN UE SI ATUNCI SA VEDETI CORUPTIE!!!!!ATUNCI SA VEDETI MITA IN VAMA SIRET
ACUMA TRE SA LE ARATAM EUROPENILOR CA SAU INTARIT VAMILE DOAR ASA SA CERUT LA BRUXELLES ; CE CATEI CUMINTI AVEM LA PUTERE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei