Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate

Miercuri, 2 Martie 2011 (14:57:01)

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi de gripă a depăşit valorile maxime aşteptate, incidenţa cazurilor înregistrând în ultima săptămână o creştere cu 345 faţă de media din ultimele trei săptămâni, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Ministrului Sănătăţii, săptămâna precedentă au fost înregistrate 137.210 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 15.8% mai mult comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă şi 791 afecţiuni clinice compatibile cu gripa, adică cu 50,6% mai mult comparativ cu acelaşi interval, conform unui raport de la Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile înaintat la MS.

Documentul arată că incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei a fost cu 34,4% mai mare decât media a trei săptămâni anterioare şi că au fost depăşite valorile maxime aşteptate.

De asemenea, rezultatele analizei incidenţei infecţiilor respiratorii acute şi gripei sugerează o activitatea gripală de intensitate înaltă, cu răspândire naţională, se mai arată în raport.

Specialiştii precizează că în continuare este evidenţiată o creştere a ponderii cazurilor de gripă cu virus B.

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătăţii, au fost confirmate de laboratorul de specialitate 116 cazuri de gripă, din care 50 de tip AH1N1 şi 66 de tip B, dintr-un total de 497 înregistrate de la debutul sezonului, respectiv luna octombrie 2010.

Au mai fost înregistrate şi patru decese la persoane confirmate cu gripă, trei cu gripă AH1N1şi unul cu gripa B, în judeţele Suceava, Mehedinţi, Galaţi, Bistriţa. Toate cele patru persoane aveau şi alte suferinţe.

"Este de remarcat faptul că în ultima săptămână au crescut ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare şi s-au înregistrat numeroase focare de infecţii respiratorii acute şi gripă în colectivităţi", a precizat Ministrul Sănătăţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei