Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Construcţiile nefinalizate pot fi intabulate pe stadii de execuţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de construcţii nefinalizate vor putea face intabularea acestora în Cartea Funciară, pe stadii de execuţie, înainte de finalizarea lucrărilor. Anunţul a fost făcut de directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava, Romică Andreica, care a precizat că intabularea construcţiilor nefinalizate este posibilă odată cu modificările aduse Legii Cadastrului nr. 7/1996.

„În momentul de faţă avem baza legală pentru intabularea  construcţiilor nefinalizate, pe stadii de execuţie. Dacă până acum nu se putea intabula o construcţie decât după finalizarea acesteia, acum, în baza unui proces verbal de recepţie, se poate intabula şi o construcţie nefinalizată, în funcţie de patru stadii de execuţie”, a declarat Andreica. El a mai spus că pentru intabularea clădirilor neterminate este nevoie de autorizaţia de construire, procesul verbal privind stadiul fizic al realizării construcţiei, avizat dat de reprezentantul autorităţii administraţiei publice care a emis autorizaţia, precum şi de documentaţia cadastrală.

 

Prin programul „Prima Casă” vor putea fi achiziţionate şi clădiri neterminate

Romică Andreica a explicat că pentru intabularea în cartea funciară a dreptului  de proprietate asupra construcţiilor pe stadii de execuţie se va percepe tariful de 60 de lei, plus 0,05% din valoarea de impozitare a construcţiei.

„Această nouă reglementare creează premise uriaşe pentru proprietarii unor astfel de construcţii, deoarece aceştia vor putea să-şi gireze construcţiile nefinalizate sau vor putea să le vândă. Un alt avantaj ar fi şi acela că această nouă reglementare poate deveni o pârghie importantă în atragerea de investiţii din fonduri europene, deoarece se poate face o evaluare a construcţiei pe stadii intermediare de execuţie şi implicit acordarea de împrumuturi din partea băncilor, în vederea cofinanţării”, a mai spus Andreica.

El a arătat că după aceste modificări aduse Legii Cadastrului este posibil să crească numărul de solicitări pentru programul ,,Prima  casă”, în condiţiile în care tinerii pot opta şi pentru construcţii aflate într-un anumit stadiu de execuţie şi nefinalizate, şi nu doar pentru apartamente sau case gata construite şi intabulate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcţiile nefinalizate pot fi intabulate pe stadii de execuţie.
 Vizualizări articol: 5415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Construcţiile nefinalizate pot fi intabulate pe stadii de execuţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacalicilor !!!! trimis de
( 2 mar 2011, 15:10:20
Va spun eu cum merge treaba pe la OCPI Suceava. Domnu Dan Coman fiind avizat sa mearga pe la OCPI sa intrebe ce se mai petrece, domnu Andreica il primeste respectuos cu cornulete si coniac de ala bun si apoi, deoarece el nu prea are realizari la carma acestei institutii, incepe sa toarne noutati din anul 2010. Domnule reporter, nu va mai lasati dus de nas de domnu Andreica. Citez de pe site-ul ANCPI: În Monitorul Oficial al României Partea I nr. 451 din 2.07.2010 s-a publicat Ordonanța de Urgență nr. 64/2010 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996. Dupa cum se vede, ordonanta a aparut in 02.07.2010 si nu pe 02.03.2011. Nu mai veniti cu stiri FUMATE. Stiu ca d-nu Andreica vrea sa para interesant insa se duce singur de nas. Daca vrea sa ne spuna noutati, sa spuna noutati. Daca nu, sa taca. Ca si un sfat pentru dl. reporter, decat sa cheltuiti benzina pana la OCPI Suceava, mai bine deschideti site-ul ANCPI si acolo veti gasi toate noutatile. Ma refer la noutati reale nu la stiri din 2010 prezentate in 2011.

Succes pe mai departe !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei