Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

Vinovatul nevinovat

 

Cândva, în Evul Mediu, un bărbat foarte virtuos, cu frică de Dumnezeu, a fost acuzat pe nedrept că ar fi săvârşit o crimă. În realitate, vinovatul era o persoană foarte influentă în regat şi din cauza asta, din primul moment s-a căutat un "ţap ispăşitor" care să plătească în locul vinovatului.

Omul a fost dus la judecată, ştiindu-se că speranţele erau puţine, aproape inexistente, ca el să scape de teribilul verdict: "Spânzurătoare!". Judecătorul, care făcea şi el parte din complot, a avut grijă să dea aspectul unei judecăţi drepte, astfel i-a zis acuzatului:

- Cunoscându-ţi renumele de om drept şi devotat lui Dumnezeu, ne este greu să dăm verdictul, dar să lăsăm în grija Lui destinul tău. Dacă eşti nevinovat, cu siguranţă Dumnezeul tău te va salva, zise judecătorul cu viclenie. Vom scrie pe două hârtii separate cuvintele "vinovat" şi "nevinovat". Tu singur vei alege şi va fi mâna Domnului cea care îţi va decide soarta.

Bineînţeles, răuvoitorul funcţionar pregătise două hârtiuţe cu acelaşi cuvânt: "Vinovat". Sărmana victimă, chiar fără să cunoască aceste amănunte, şi-a dat seama că era vorba despre o capcană. Nu avea scăpare.

Judecătorul i-a poruncit omului să aleagă unul dintre cele două bileţele îndoite. Acesta a tras adânc aer în piept, a rămas tăcut câteva secunde cu ochii închişi şi-a făcut semnul Sfintei Cruci, zicând în taină o scurtă rugăciune, iar când sala a început să se impacienteze, a deschis ochii şi a luat unul dintre bilete, l-a dus la gură şi l-a înghiţit într-o clipă. Surprins şi indignat, judecătorul i-a reproşat:

- Dar, ce-ai făcut? Şi acum...? cum o să ştim verdictul?

- Este foarte simplu - a zis omul - trebuie doar să citiţi biletul care a rămas şi vom şti cu toţii ce scria pe cel pe care l-am înghiţit.

Mare curaj le-a trebuit duşmanilor să se prefacă, fiind nevoiţi să-l elibereze pe acuzat, şi de atunci nu l-au mai atacat niciodată, înţelegând că Dumnezeu îl apără.

Oricât de dificile sunt unele situaţii, nu trebuie să ne pierdem nădejdea în Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să renunţăm să căutăm o ieşire şi nici să abandonăm lupta până în ultimul moment. De multe ori credem că problemele nu au rezolvare şi, pentru puţina credinţă, abandonăm lupta, uitând cuvintele: "Ceea ce este cu neputinţă la oameni, este cu putinţă la Dumnezeu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinovatul nevinovat.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vinovatul nevinovat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei