Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Episodul I

Primarul din Adâncata, subiect de telenovelă în propriul sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Adâncata a devenit subiect de telenovelă. Nu prin televiziunea prin cablu din sat pe care o controlează prin intermediul apropiaţilor, ci direct la porţile localnicilor. „Filmul” rulează deja de trei zile, dar autorii au anunţat că după episodul I vor urma şi alte dezvăluiri despre activitatea şi neregulile din perioada 2004-2011, când Dorel Filip a deţinut funcţia de primar în Adâncata. De cealaltă parte, primarul crede că a început deja campania electorală şi consideră că fluturaşii denigratori la adresa sa au fost răspândiţi de duşmanii politici.

 

O caricatură şi lista bunurilor primarului

Jumătatea de pagină care a fost multiplicată în câteva sute sau mii de exemplare conţine o caricatură, cu primarul Dorel Filip aşezat pe un tron şi un servitor care-i aduce o tipsie de pe care curg bani, precum şi, punctual, „realizările domnului primar Filip Dorel în perioada 2004-2011”.

Lista cuprinde mai multe obiective bifate de primarul din Adâncata în ultimii şapte ani, atât în plan personal, cât şi în activitatea administraţiei locale.

În respectivul document se arată că Dorel Filip a achiziţionat o clădire a fostului CAP plătind aproximativ 30.000 de euro, la aceeaşi valoare fiind estimată şi o cabană cu iaz. Lista cuprinde şi modernizările la locuinţa personală, în valoare tot de 30.000 de euro, cele două apartamente cumpărate pe numele fiului Dumitru Filip, în valoare de 65.000 de euro, o casă în Harghita pentru fiică, în valoare de 80.000 de euro, două maşini, un Fiat şi un Chevrolet, în sumă totală de 30.000 de euro, o maşină mortuară marca Mercedes Benz de 8.000 de euro, dar şi 100 de oi ţurcane pentru care a achitat 5.000 de euro şi un teren de 36 de ari la ieşirea din Adâncata spre Călugăreni.

 

Cum justifică primarul toate bunurile

Dorel Filip recunoaşte în mare parte că el şi familia sa deţin aceste bunuri, dar a dorit să aducă şi o serie de clarificări. Cabana cu iaz o consideră doar „un bulhac” pe malul căruia a ridicat o construcţie unde să se poată adăposti de ploaie, clădirea fostului CAP este în proprietatea fiului, cumpărată la un preţ mic în urma unei licitaţii, terenul de la Călugăreni este o moştenire de familie, în timp ce apartamentele au în spate credite la bănci în valoare de 36.000 de euro.

„Eu mă trag dintr-o familie de oameni gospodari, iar în 1990 am avut prima crâşmă din sat şi am făcut bani, mai ales că sunt băutor. Tot eu am fost primul om din Adâncata care am avut o brutărie şi am câştigat mai multe licitaţii la nivel judeţean, aşa că nu a fost nevoie să vin la primărie pentru a-mi cumpăra o maşină sau altceva”, a declarat primarul Filip.

Dacă despre cele două maşini aflate în proprietatea sa, un Fiat şi un Chevrolet, crede că nu reprezintă un capăt de ţară, oile sunt cumpărate în timp, începând cu 1995, iar renovările de la casă nu au nici o aură de spectaculozitate.

Dintre bunurile prinse în listă, primarul din Adâncata a negat că ar avea legătură cu casa fiicei sale. „În primul rând nu este în Harghita, ci în Covasna, iar în al doilea rând este munca socrilor mei acolo”, a declarat Dorel Filip.

 

Ce mai cuprinde lista cu „realizările” primarului

Acuzaţiile aduse lui Dorel Filip cuprind şi activităţi legate de munca din primărie. Astfel, pentru cele 220 de hectare de islaz, comuna ar trebui să încaseze anual 18.480 de euro, dar nu a făcut-o direct, ci prin intermediul unui anume Vasilică Alucăi „Mărăndel”.

Edilul din Adâncata mai este acuzat că a închis ochii pentru a recepţiona lucrările de proastă calitate pentru alimentarea cu apă a comunei, iar ca răsplată a primit cadou de la firma Eldaga un tractor cu remorcă şi un buldoexcavator CX3, în valoare de circa 30.000-40.000 de euro.

Referitor la această problemă, Dorel Filip a menţionat că adevărul este undeva departe, iar tractorul cu remorcă este folosit pentru transportul gunoiului şi a rămas în Adâncata după ce firma Eldaga a dat faliment, şi nu drept cadou.

 

Dorel Filip: „Pentru mine e bine, mă fac şi mai cunoscut”

Primarul din Adâncata consideră că hârtiile care-i zugrăvesc activitatea din familie şi cea profesională sunt opera unor duşmani politici, care au şi început campania electorală împotriva sa.

„Eu îmi văd de treabă mai departe şi îmi fac serviciul, iar oamenii vor decide singuri. Pentru mine e bine, mă fac şi mai cunoscut. Fluturaşii apar deja de trei zile şi am văzut că vor urma şi alte episoade”, a spus Dorel Filip.

Edilul a menţionat că nu ştie exact cine sunt persoanele din spatele informaţiilor distribuite în sat prin foi volante, dar că nici nu va înainta plângere penală pentru descoperirea lor.

Referitor la dilema din finalul fluturaşului, „De partea cui este domnul primar? PD-L sau PSD? Are domnul primar două feţe”, Dorel Filip a declarat: „Eu sunt cu PSD-ul, dar problema este următoarea: l-am primit pe domnul Geoană într-o zi de sâmbătă, iar a doua zi a fost un concert de muzică populară la care au fost prezenţi reprezentanţii PD-L din Suceava, iar eu am mers în calitate de primar al comunei. Dacă luni venea în Adâncata Crin Antonescu, mergeam şi acolo”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Adâncata, subiect de telenovelă în propriul sat.
 Vizualizări articol: 2137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 10 voturi
Primarul din Adâncata, subiect de telenovelă în propriul sat3.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Realizari trimis de
( 2 mar 2011, 14:02:43
ADEVARUL ESTE D-LE PRIMAR CA DORMITI LINISTIT IN PRIMARIE SI NU FACETI NIMIC. CAND ATI STATDE VORBA ULTIMA DATA CU OAMENI. DAR LA SCOLA CAND AVETI DE GAND SA TERMINATI LUCRARILE CA MAI ARE PUTIN SI SE DARAMA PE COPII. TARE AS VREA SA SE DARAME PE COPII DV.
2.   CONTINUARE trimis de
( 2 mar 2011, 14:04:12
DE AFACERILE CU AMARCULESEI NU AVETI NIMIC DE SPUS....
3.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 16:25:28
Consilierii nu au nimic de zis? sau ei sunt ocupati cu transportul ilegal de persoane facand taximetrie ilegala! DONISAL nu ai nimic de zis? ca-ti curg mucii toata ziua la ocazii? aceasi intrebare si pentru MARELE INVATATOR donisa vasile
4.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 17:41:32
RUSINICAAAAAAAAA,! RUSINICA!!!!!!!!!!!!!!!!
5.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 18:02:42
Scoala lasa de dorit si primarul nu face nimica! RUSINE
6.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 18:06:03
apropo primaru face pentru el
, de scoala nu se ocupa caci sunt de partide diferite cu directoru rusine sunt consateni
7.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 18:08:01
Ma ANTARIS ce ai cu donise vrei sa faca el pe primarul are si el nevoie de bani. Ca cu salarul de invatator nu face nimic.
8.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 18:39:04
MARIUTZA, dar sapa nu le place? sau ii incurca studiile!
9.   !! trimis de
( 3 mar 2011, 13:45:25
E pedelimbist baiatu" si oier pe deasupra rusine nesimtitule!!!!!!!
9.1  RE: !! trimis de
( 3 mar 2011, 13:46:47
cica e e si psdul da cu cinstea cand esti!!!
10.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 19:05:39
pentru antaris..iti sugerez sa inveti prima data sa scrii corect gramatical apoi sa judeci pe altii.. poate marele invatator donise ti-a fost si tie dascal nesimtitule! si daca a fost asa se pare ca s-a chinuit omul degeaba! iar sapa este pentru unii ca tine din cate observ..fiecare alege sa faca ce-si doreste si ce-i place..bine ca esti tu inteligenta intruchipata.cand ai mers cu ocazia cu el si nu ti-au inghetat mucii in statie a fost bine nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei