Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Mă gândesc la reorganizarea DGIPI, pentru că nu e suficient de eficientă

Miercuri, 16 Februarie 2011 (14:07:05)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, miercuri, la Parlament, că se gândeşte la reorganizarea DGIPI, care , în opinia sa "nu este suficient de eficientă în momentul de faţă".

Igaş a spus că va continua reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a structurilor din subordine.

El a precizat că scopul său este o reaşezare "pe alte principii şi pe alte coordonate în comparaţie cu ce a fost până acum".

"Categoric vom ajunge şi la restructurarea unor categorii din subordinea ministerului", a spus el.

Întrebat, în contextul acestor declaraţii, ce gânduri are în privinţa DGIPI, Igaş a răspuns: "Categoric că mă gândesc la o reorganizare a acestui serviciu. Nu este suficient de eficient în momentul de faţă şi de aici va începe toată munca".

La rândul lui, preşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, s-a pronunţat pe tema reorganizării şi a disponibilizărilor din MAI.

"Încă se lucrează. Ni s-a spus că în următoarele două săptămâni va fi o situaţie apropiată de final în legătură cu reorganizarea. De la aprobarea bugetului, ştiţi că începând cu semestrul al doilea, între 7.000 şi 9.000 de posturi din cadrul MAI vor fi restructurate. Asta nu înseamnă că acest umăr se va suprapune pe numărul persoanelor, pentru că prin decizia luată cu ocazia aprobării bugetului numărul de posturi vacante care erau posibil de finanţat au fost reduse cu 8.000, dar nu au fost disponibilizări, ci acele posturi nu mai pot fi încadrate. Pe de altă parte, anual ies din sistem undeva la 3.000 de persoane, fie la pensie fie în alte situaţii. Aşa că, în mod concret, este de prevăzut că undeva la 4.000-5.000 de posturi vor fi reduse în semestrul al doilea", a spus Canacheu.

Totodată, deputatul PDL a mai spus că ministrul a informat comisia şi în legătură cu reorganizarea secţiilor de poliţie în localităţi.

"Ni s-a spus că vor fi concentrate forţele de poliţie şi jandarmerie în centre care să nu mai ţină de fiecare localitate. În funcţie de statisticile legate de infracţionalitate, în funcţie de numărul populaţiei din zona respectivă, se vor organiza centre întărite, în sensul de sedii. Vor activa împreună poliţişti din mai multe localităţi, asigurându-se astfel personal pentru prezenţa continuă în teren, pentru patrulare şi asigurându-se resurse pentru această patrulare în teren", a explicat Canacheu.

El a adăugat că pe toată durata procesului de reorganizare a ministerului membrii Comisiei de apărare din Cameră vor avea întâlniri săptămânale cu reprezentanţii MAI.

"În fiecare săptămână vom avea întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului aici, la sediul comisiei, sau la sediul diverselor inspectorate. Săptămânal vom avea rapoarte legate de desfăşurarea activităţii, cu activitatea de reorganizare începută de minister pe diferitele categorii de forţe", a spus Canacheu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Mă gândesc la reorganizarea DGIPI, pentru că nu e suficient de eficientă.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Mă gândesc la reorganizarea DGIPI, pentru că nu e suficient de eficientă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei