Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constructori spanioli, interesaţi de reabilitarea Curţii Domneşti din Suceava

Miercuri, 16 Februarie 2011 (15:50:30)

Curtea Domnească din municipiul Suceava ar putea fi reabilitată printr-un parteneriat între municipalitate şi o firmă spaniolă de construcţii. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că o firmă spaniolă specializată în gestionarea proiectelor de patrimoniu istoric, Arena, s-a arătat interesată de punerea în valoare a sitului de la Curtea Domnească şi s-a oferit să realizeze gratuit documentaţia de reabilitare. „Aşteptăm ca într-o lună de zile să ne trimită o scrisoare de intenţie, vom discuta în Consiliul Local, apoi vom căuta împreună surse de finanţare pe fonduri europene sau alte surse pentru că este un obiectiv important pentru municipalitate şi trebuie să găsim o soluţie”, a afirmat Lungu.

Potrivit primarului, situaţia patrimonială a acestui obiectiv istoric a fost clarificată, în sensul că terenul este al municipalităţii iar Curtea Domnească a Complexului Muzeal Bucovina, la fel ca la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Lungu a mai precizat că, la elaborarea proiectului de reabilitare, cel mai greu cuvânt îl vor avea specialiştii Complexului Muzeal Bucovina.

Intenţia de restaurare a Curţii Domneşti este mai veche şi vizează  ridicarea zidurilor, descoperirea pivniţelor şi acoperirea cu sticlă, cu o destinaţie ulterioară de galerie de artă, şi un muzeu al Curţii. Proiectul a fost realizat de arhitectul bucureştean Gheorghe Sion, în anul 2000. El a realizat studiul tehnic şi cel de fezabilitate, dar ulterior finanţarea a fost sistată de Ministerul Culturii şi lucrările s-au blocat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constructori spanioli, interesaţi de reabilitarea Curţii Domneşti din Suceava.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constructori spanioli, interesaţi de reabilitarea Curţii Domneşti din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei