Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: ANI trebuie să-i verifice pe toţi cei care trebuie verificaţi

Miercuri, 16 Februarie 2011 (14:05:32)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, miercuri, la Parlament, că nu ştie ca vreun dosar referitor la averile sindicaliştilor să fie în prezent în lucru la Ministerul de Interne, el adăugând că ANI trebuie "să-i verifice pe toţi cei care trebuie verificaţi".

"Dacă ANI a început să facă anumite controale în ceea ce priveşte poliţiştii de frontieră, vameşii, este un lucru bun şi nu putem decât să constatăm că îşi fac datoria", a spus Igaş, întrebat ce părere are despre acţiunile de verificare ale ANI.

Întrebat apoi explicit despre cei 15 lideri de sindicat care ar fi verificaţi de ANI, Igaş a spus că, din punctul lui de vedere, ANI trebuie "să-i verifice pe toţi cei care trebuie verificaţi aşa cum fac şi cu noi, aleşii neamului".

"Nu ştiu să fie vreun dosar în lucru în ceea ce priveşte averile sindicaliştilor la Ministerul de Interne", a adăugat el.

Întrebat despre Vasile Marica, Igaş a spus că acesta "nu este cercetat de poliţie în momentul de faţă".

Pe de altă parte, întrebat despre acţiunile ANI de verificare a averilor sindicaliştilor, deputatul PDL, Costică Canacheu, preşedintele Comisiei de apărare din Cameră, a spus că ceea ce ridică semne de întrebare este faptul că mulţi dintre aceştia se află în funcţie de foarte mulţi ani şi au acumulat în această perioadă averi considerabile.

"Longevitatea unora dintre liderii de sindicat poate pune un semn de îndoială - oare cum au reuşit să se menţină în aceste poziţii 20 de ani de zile şi, aşa cum am văzut în declaraţiile lor de avere, să şi acumuleze o avere impresionantă. Toţi beneficiază de prezumţia că au acumulat în mod legal aceste averi şi aceste verificări probabil că pentru unii dintre dânşii vor confirma acest lucru, aşa cum este posibil ca unii să aibă probleme", a spus Canacheu.

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urma declaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare la faptul că liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

Agenţia Naţională de Integritate a informat, potrivit posturilor de televiziune, că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale. Pe lista ANI figurează Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu şi Dumitru Costin.

Fostul vameş Marius Ungureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă - organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", condus de Vasile Lincu - că liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii. Ungureanu a spus că, din 1997 şi până în 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: ANI trebuie să-i verifice pe toţi cei care trebuie verificaţi.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: ANI trebuie să-i verifice pe toţi cei care trebuie verificaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei