Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costin: Ce se întâmplă acum este o campanie de manipulare a opiniei publice pentru a scoate vinovaţi

Miercuri, 16 Februarie 2011 (13:24:46)

Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX că Agenţia Naţională de Integritate este doar o unealtă în această campanie "a unor băieţi" care urmăresc să manipuleze opinia publică pentru a scoate vinovaţi toţi liderii sindicali în cazul corupţiei din vămi.

Dumitru Costin spune că şi-a cercetat dosarul de la ANI şi a constatat că Agenţia s-a autosesizat în urma unui articol apărut anul trecut într-un tabloid care spunea că locuieşte într-o vilă şi conduce Dodge.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical a precizat că poza care însoţea acel articol era făcută în faţa sediului confederaţiei, nu a locuinţei proprii, el locuind într-un apartament în Sectorul 4 al Capitalei.

"Tot ce se întâmplă acum este o campanie absurdă de manipulare a opiniei publice, cu interferenţă masivă în sistemul vamal, vrând să demonstreze că tot ceea ce se întâmplă în vămi este generat de toţii liderii sindicali", a spus Costin.

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urma declaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare la faptul că liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

Agenţia Naţională de Integritate a informat, potrivit posturilor de televiziune, că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale. Pe lista ANI figurează Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu şi Dumitru Costin.

Fostul vameş Marius Ungureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă - organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", condus de Vasile Lincu - că liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii.

Ungureanu a spus că, din 1997 şi până în 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună.

Dumitru Costin are, potrivit declaraţiei de avere completate în 1 noiembrie 2010, un apartament în Bucureşti, de 91 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat în 2002, împreună cu un teren în suprafaţă de 34 de metri pătraţi, ce reprezintă o parte din curtea interioară a imobilului. Liderul BNS mai deţine un apartament în Piteşti, de 76,63 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat în 1997, împreună cu fosta soţie şi care nu a fost partajat în urma divorţului.

Costin nu are nicio maşină în proprietate, nici conturi sau depozite bancare, nu are bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depăşească 5.000 de euro, iar în ultimele 12 luni nu a înstrăinat bunuri mobile, potrivit documentului.

Preşedintele BNS deţine 10,2 la sută din capitalul social al societăţii Interactive Commtech Development SRL, cele 1.447 de părţi sociale având o valoare totală de 36.196,78 lei.

Dumitru Costin are de plătit o datorie de 85.000 de lei la Unicredit România, pentru un credit contractat în 2005 şi scadent în 2020.

Costin a câştigat ca preşedinte la BNS 17.975 lei, ca manager într-un proiect european implementat de BNS alţi 139.283 lei, ca preşedinte executiv al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori - 14.323 de lei, iar ca membru în Consiliul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal - 21.420 de lei. Liderul BNS a mai încasat 10.395 de lei ca membru în consiliu de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi 35.427 de lei ca membru în consiliul de administraţie la Realitatea Media.

Dumitru Costin este preşedintele Blocului Naţional Sindical, preşedintele executiv al AFAN, membru în consiliile de administraţie ale CNAS şi Realitatea Media şi membru în consiliul executiv la FRF. Costin mai este asociat la SC Interactive Commtech Development SRL şi membru în Fundaţia pentru Promovarea Progresului Social, potrivit declaraţiei sale de interese.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costin: Ce se întâmplă acum este o campanie de manipulare a opiniei publice pentru a scoate vinovaţi.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costin: Ce se întâmplă acum este o campanie de manipulare a opiniei publice pentru a scoate vinovaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei