Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alternative

Sucevencele, mai frumoase fără bisturiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Tot mai multe sucevence au renunţat în ultima vreme la bisturiul medicilor pentru a întineri peste noapte, scăpând de pielea obosită şi ridurile nedorite şi retuşându-şi anumite părţi ale corpului.

Clasicele operaţii estetice pe mesele de operaţie din clinicile de specialitate sunt înlocuite acum, cu aceleaşi rezultate, poate chiar mai spectaculoase, cu aparatura modernă din saloanele de înfrumuseţare.

Dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, care rezolvă aproape orice problemă de estetică facială şi corporală, pentru preţuri mult mai mici, saloanele de înfrumuseţare din Suceava sunt privite ca o alternativă binevenită de femeile care doresc să-şi îmbunătăţească imaginea fizică rapid, cu bani puţini şi fără a ajunge la cuţit. Spre deosebire de operaţiile estetice clasice, unde preţurile sunt de mii de euro, la tratamentele faciale şi corporale tarifele variază între 100 lei şi 50 euro/şedinţa, iar costurile mai scad un pic dacă se achiziţionează un pachet de servicii.

 

Femeile între 30 şi 50 de ani, majoritatea clientelor

Simona Cosovanu, proprietara unui salon din centrul Sucevei, spune că, în perioada primăverii, în fiecare lună, are peste 30 de cliente care vin pentru tratamente faciale cu efect de lifting. Acestea sunt doar clientele care şi-au făcut abonamente, pentru un număr de şedinţe ce poate varia între minim opt şi maxim 15, fiindcă lor li se adaugă şi cele care vin ocazional, pentru tratamente cu efect imediat şi spectaculos, aşa numitele instant beauty, dacă au diverse petreceri sau evenimente la care doresc să arate bine. Vara, numărul solicitărilor este şi mai mare, iar majoritatea clientelor sunt femei cu vârste între 30 şi 50 de ani.

Cu ajutorul a diferite aparate moderne, printre care se regăseşte şi cel de radiofrecvenţă tripolară Apollo, considerat ultima inovaţie în domeniu, sucevencele îşi netezesc şi întind pielea de pe faţă, întinerind cu cel puţin cinci ani, susţin proprietarele saloanelor.

 

Liftinguri fără anestezie generală şi tăierea surplusului de piele

„Aparatele utilizate în radiofrecvenţă încălzesc straturile profunde ale pielii, până la 20 mm, producând o senzaţie de căldură intensă. Odată ce ajunge la temperatura optimă, colagenul se ridică şi oferă fermitate pielii, formându-se în acelaşi timp şi colagen nou în profunzime. Pentru a obţine rezultatele dorite, în funcţie de profunzimea ridurilor, este nevoie de patru-şase şedinţe, fără durere şi disconfort, doar cu o uşoară senzaţie de încălzire. Rezultatele sunt vizibile într-o lună, însă pielea va continua să îşi îmbunătăţească textura şi după mai multe luni de la tratament”, explică Simona Cosovanu.

Ea subliniază că radiofrecvenţa are mai multe avantaje, dar principalul atu, care atrage de altfel şi clientele, îl reprezintă faptul că nu este un tratament invaziv, adică un lifting facial ce presupune o anestezie generală, desprinderea şi tăierea surplusului de piele.

 

Procedee cu efecte spectaculoase şi fără efecte secundare

Operaţiunea este aşadar nedureroasă, iar suprafaţa pielii rămâne intactă, întrucât acţiunea tratamentului are loc în profunzime şi nu există efecte secundare. „Noi lucrăm câte jumătate de faţă, nu putem toată odată, şi îi dăm clientei oglinda. Astfel, ea vede singură diferenţa, cum arată un obraz şi cum arată celălalt. Clientele noastre sunt monitorizate, aproape la fiecare şedinţă le facem fotografii, pentru a-şi da mai bine seama cum arătau înainte şi cum arată după. Este necesar, fiindcă după câteva luni ele uită cum au venit. Le întocmim practic o fişă şi le-o dăm acasă, să-şi aducă aminte, dacă vor chirurgie estetică, ce rezultate se pot obţine şi aşa. Când acest lucru nu va mai fi posibil, atunci pot să se gândească la altceva”, punctează Simona Cosovanu.

 

A scăpat de obrajii căzuţi şi bărbia dublă

Gabriela C. are47 ani şi a ajuns să nu mai suporte obrajii căzuţi din cauza vârstei. S-a prezentat la salon pentru a i se recontura ovalul feţei, iar la finalul tratamentului, care a constat în opt şedinţe, şi-a uimit apropiaţii când le-a spus că, de fapt, nu şi-a făcut nici o intervenţie chirurgicală.

„Mi-am ridicat efectiv pomeţii. Acum nu trebuie decât să mai vin, din când în când, la întreţinere. Toţi cei din jur mi-au spus că am şi slăbit, dar asta este doar o iluzie optică, tot ce am făcut eu a fost să-mi remodelez conturul feţei”, a spus Gabriela.

Ea a mărturisit că a decis să facă o schimbare în momentul în care a văzut că obrajii îi căzuseră şi deja se contura bărbia dublă, conştientă fiind de faptul că îmbătrânirea o dezavantaja nu doar în plan personal, ci şi la serviciu, unde i se impunea un aspect fizic plăcut.

„Trebuie să mă prezint într-un anumit fel, am colaborări externe, iar succesul meu depinde de felul în care arăt”, a spus femeia, adăugând că, deşi are o situaţie financiară bună, nu s-a gândit deloc să apeleze la operaţiile estetice, şi asta nu neapărat pentru că i-ar fi fost frică.

 

Tehnică la graniţa între estetică şi medicină, recomandată şi de doctori

Daniela M. are 44 de ani, iar anul trecut a vrut să scape de riduri la Bucureşti, într-o clinică de chirurgie estetică. Printr-o cunoştinţă a aflat, însă, de terapia cu radiofrecvenţă şi şi-a propus să încerce. S-a declarat mulţumită după prima şedinţă şi şi-a achiziţionat un abonament. Acum spune că este încântată de rezultate, iar chirurgia estetică poate să mai aştepte, apreciind că ”ridurile mi s-au diminuat în proporţie de 75%. Pielea arată de parcă mi s-ar fi întins cu fierul de călcat. Arăt cam cu şapte ani mai tânără”.

Simona Cosovanu declară că cea mai nouă tehnologie în domeniu, radiofrecvenţa tripolară, se situează la graniţa între estetică şi medicină, iar multe cliente ajung la ea la recomandarea unor doctori. Este vorba de femeile care au apelat la lipoaspiraţie şi doresc să-şi păstreze forma dobândită chirurgical şi de cele care au născut recent şi care vor să-şi recapete silueta iniţială, înlăturând pielea lăsată, grăsimea acumulată pe perioada sarcinii, vergeturile sau celulita.

 

Remodelarea corporală, preferată îndeosebi de proaspetele mămici

”Tratamentul este indicat şi pentru refacerea conturului cutanat după diverse operaţii sau lipoaspiraţie şi este foarte util femeilor care au născut recent”, a arătat Simona Cosovanu, menţionând că circa40, 50% dintre clientele care doresc retuşuri corporale sunt proaspete mămici.

Ea a adăugat că, pentru remodelarea corporală, o cură terapeutică minimă constă în şaseşedinţe, efectuate la fiecare 10 zile, iar pentru menţinerea rezultatelor tratamentul se poate repeta o dată pe an. Radiofrecvenţa este eficientă pentru tratarea braţelor, abdomenului şi gâtului şi poate fi utilizată pentru toate tipurile de piele. Prin acest tratament se pierde şi în greutate, însă numai cu ajutorul clientei.

„Ea lucrează la kilograme, iar noi lucrăm la centimetri. Cu o dietă combinată cu terapiile corporale, şi de aici nu excludem nici fitnessul, întrucât toate la un loc dau rezultate maxime, se pierde la un abonament de 6, 8 şedinţe, o medie de 6, 8 centimetri pe zonă”, a conchis Simona Cosovanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevencele, mai frumoase fără bisturiu.
 Vizualizări articol: 2115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 12 voturi
Sucevencele, mai frumoase fără bisturiu3.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei