Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorul de sisteme de irigare Toro alocă 20 mil. euro pentru o fabrică la Ploieşti

Joi, 10 Februarie 2011 (14:05:16)

Compania americană Toro, furnizor de echipamente pentru întreţinerea gazoanelor şi de sisteme de irigare, va investi circa 20 milioane euro pentru construcţia unei fabrici în Ploieşti West Park, unde a achiziţionat un teren cu o suprafaţă de 3,5 hectare.

Allianso Business Park, filiala din România a Alinso Group, a vândut terenul respectiv companiei Toro. În fabrică vor fi angajate aproximativ 100 de persoane, se arată într-un comunicat al Alinso.

Construcţia va fi lansată la începutul anului 2011 şi va include o linie de producţie/asamblare, un depozit şi spaţii de birouri. Fabrica va produce sisteme de micro-irigaţii pentru cultivatorii de legume, terenuri agricole, livezi şi podgorii în Europa de Est.

"Odată cu cererea de apă aflată în continuă creştere, acest proiect de extindere reprezintă o importantă investiţie strategică pentru Toro, prin crearea unui centru de producţie şi de export pentru produsele noastre, pentru a sprijini progresul în Europa de Est", a declarat, într-un comunicat al Toro, Judy Altmaier, vicepreşedinte operaţiuni în cadrul companiei.

Potrivit acestuia, decizia de a investi în România a fost influenţată pozitiv de suportul oferit de Guvern prin intermediul unei scheme de ajutor de stat.

În afară de fabrica din România, Toro deţine unităţi specializate în producţia de sisteme de micro-irigaţii în Italia, Australia şi America de Nord.

Ploieşti West Park a livrat deja pentru Unilever un depozit cu o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, în aprilie 2010, iar furnizorul american de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze Lufkin are în derulare construcţia unei fabrici, după ce a achiziţionat un teren de 33 de hectare.

O altă clădire de logistică în suprafaţă de 20.000 metri pătraţi a fost finalizată anul trecut şi urmează să fie livrată utilizatorilor finali în primul semestru din 2011.

Următoarea dezvoltare majoră în cadrul Ploieşti West Park este construirea primei clădiri pentru IMM-uri, cu o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, pentru care lucrările de excavare au început deja.

Ploieşti West Park, proiect lansat în iulie 2009, va avea la finalizare o suprafaţă totală de 220 de hectare, iar investiţia totală este estimată la 750 de milioane de euro.

Alinso dezvoltă Ploieşti West Park împreună cu omul de afaceri român Petrică Uşurelu, proprietarul grupului Piritex.

Compania Toro are vânzări anuale de aproape 1,7 miliarde de dolari şi este prezentă în 80 de state. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorul de sisteme de irigare Toro alocă 20 mil. euro pentru o fabrică la Ploieşti.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorul de sisteme de irigare Toro alocă 20 mil. euro pentru o fabrică la Ploieşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei