Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Avocatul general de la CJUE a confirmat că taxa auto este în spiritul a ceea ce face UE

Joi, 10 Februarie 2011 (14:04:01)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, i-a avertizat, joi, pe cei care vor să mai conteste în instanţă taxa auto că avocatul general de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a confirmat că taxa auto este în spiritul a ceea ce face Uniunea Europeană.

Ministrul Laszlo Borbely a precizat că o parte dintre cei care au dat în judecată Ministerul Mediului pentru taxa auto au câştigat în instanţă, instituţia făcând însă recurs.

În opinia demnitarului, taxa auto este corectă pentru că poluatorul trebuie să plătească, iar valul de nemulţumiri a fost creat şi de "campaniile făcute de avocaţi".

"Pentru cei care vor să mai vină cu procese am o veste proastă: au fost complete de judecată care au cerut opinia avocatului general UE, care spune că taxa auto este ok şi în spiritul a ceea ce face UE. Sper să fie un precedent această decizie", a adăugat Laszlo Borbely.

Ministerul Mediului a precizat că din prima concluzie a avocatului general rezultă că instanţele naţionale care au admis cererile de restituire a taxei pe poluare pentru autovehicule întemeiat pe o aşa-zisă discriminare a legii române au greşit, întrucât aceasta este conformă cu articolul 110 TFUE şi nu reprezintă o măsură discriminatorie.

O altă concluzie a avocatului general a vizat valoarea reziduală a taxei pe poluare în legislaţia românească.

"Şi din această concluzie rezultă compatibilitatea taxei pe poluare cu articolul 110 TFUE, deoarece cuantumul taxei aplicate unui vehicul de ocazie importat nu depăşeşte cuantumul rezidual al taxei inclus în preţul de vânzare al unui vehicul de ocazie echivalent, care a fost supus taxei atunci când a fost înmatriculat prima dată ca vehicul nou", se arată în precizările ministerului.

Totodată, avocatul general ar fi confirmat că legea românească întruneşte cerinţele de compatibilitate cu norma europeană, grila de depreciere prevăzută în legislaţia privind taxa de poluare pentru autovehicule cuprinzând şi rulajul mediu anual, starea generală standard şi dotarea.

Laszlo Borbely a adăugat că în 2010 au fost vândute 105.000 maşini noi şi 230.000 de maşini second hand aduse din străinătate, dintre care 130.000 aveau o vechime de peste zece ani.

"România nu poate să îşi permită să cheltuiască 722 de milioane de lei pe programul «Rabla» şi să aducă din afară 130.000 de maşini second hand mai vechi de zece ani. Evident că pui o taxă pentru poluatori", a adăugat ministrul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Avocatul general de la CJUE a confirmat că taxa auto este în spiritul a ceea ce face UE.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Avocatul general de la CJUE a confirmat că taxa auto este în spiritul a ceea ce face UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei