Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ne-am obişnuit să se găsească câte un demnitar al oricărui stat european să tot dea lecţii

Joi, 10 Februarie 2011 (16:33:46)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la RRA, ca reacţie la afirmaţiile ministrului olandez al imigraţiei, că românii s-au "obişnuit să se găsească câte un demnitar al oricărui stat european să tot dea lecţii", el susţinând că fluxurile de imigranţi nu trec prin România.

"România nu va accepta niciun alt standard decât cel aplicabil tuturor statelor Uniunii Europene. Ştiţi, aici trebuie ieşit şi dintr-o oarecare demagogie şi, probabil, va trebui să ieşim şi dintr-o oarecare politeţe. Ne-am obişnuit să se găsească câte un demnitar al oricărui stat european să tot dea lecţii. Trebuie să vă spun o realitate: Uniunea Europeană are câteva milioane de imigranţi ilegali. Aceia nu au trecut prin frontierele României, ci au trecut prin frontierele unor state care au vameşi şi poliţie de frontieră membre ale Spaţiului Schengen. Deci, nu avem de ce să ne băgăm sub masă să spunem: mai dă stăpâne, când nu asta este realitatea. Avem problemele noastre, luptăm cu ele, dar tuturor trebuie să ni se aplice aceleaşi standarde şi eu sunt de acord cu dumneavoastră sau cu ministrul olandez că trebuie ridicate standardele la frontierele Uniunii Europene", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că, dacă una din marile probleme ale Uniunii Europene, în prezent, este imigraţia ilegală, "aceste fluxuri nu trec prin România".

"Şi pe ultima evaluare, mai mult de 1% din fluxurile de migraţie ilegală nu sunt pe teritoriul României, restul trec prin frontiere ale statelor Schengen. Deci, eu sunt de acord că la nivelul Uniunii trebuie să ne ridicăm standardele şi oricând România va sta la masă cu ceilalţi membri sau cu un număr de membri să discutăm ce este de făcut pentru limitarea fluxurilor de migraţie ilegală. Dar nu poţi să vii să spui: România, tu de mâine ai strandardul următor, care e altul decât al meu. Deci, aici este bătălia noastră politică şi o vom duce până la capăt, indiferent cât s-ar strâmba un ziarist, mai mult sau mai puţin pregătit pe la televiziunile mogulilor. Trebuie să înţeleagă că România nu poate fi discriminată în Uniunea Europeană. Dacă măcar noi, românii, nu înţelegem lucrul acesta, atunci de ce să-l înţeleagă alţii?", a mai spus şeful statului.

Olanda s-a alăturat şi ea oficial grupului de ţări care spun nu aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, confirmarea venind de la Paris, unde s-au aflat în vizită Ben Knapen-ministrul olandez al Afacerilor Europene şi Gerd Leers-ministrul olandez al Imigraţiei şi Azilului, a relatat RFI.

"Olanda a fost dintotdeauna favorabilă aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Ca şi Franţa, suntem însă de părere că în acest moment cele două ţări nu sunt gata să intre în spaţiul de liberă circulaţie. E foarte important să nu ne uităm doar la criteriile stricte definite de Schengen, ci să privim şi alte criterii, cum ar fi combaterea criminalităţii şi a corupţiei. Graniţele acestor două ţări vor fi frontierele externe ale Uniunii Europene şi de aceea trebuie să fim siguri sută la sută, trebuie să existe o încredere totală că aceste două ţări pot combate fluxurile venite din alte ţări, fluxuri de oameni care vor să intre în UE şi care aduc poate cu ei şi elemente corupte sau criminale. Cred că e foarte important să fixăm standarde stricte, pe care să le respecte atât România, cât şi Bulgaria", a declarat Gerd Leers-ministrul olandez al Imigraţiei şi Azilului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ne-am obişnuit să se găsească câte un demnitar al oricărui stat european să tot dea lecţii.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Ne-am obişnuit să se găsească câte un demnitar al oricărui stat european să tot dea lecţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei