Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu spune că i-a fost falsificat scrisul în decretul prezentat de Mărieş

Vineri, 10 Decembrie 2010 (15:48:31)

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu spune că a văzut cum i-a fost falsificat scrisul pe presupul decret prin care ar fi comutat pedeapsa capitală a soţilor Ceauşescu, pe 25 decembrie 1989, prezentat de Teodor Mărieş, precizând că acesta a încercat denigrarea sa printr-un "fals ordinar".

Ion Iliescu a reafirmat că documentul prezentat joi de liderul Asociaţiei 21 Decembrie Teodor Mărieş şi de alţi doi jurnalişti este un fals.

"Nu ştiu cine este acest Doru Mărieş. Înţeleg că a fost portar la o echipă de fotbal din Caransebeş şi s-a remarcat prin participareala tot felul de acţiuni de stradă. Acesta a făcut ieri un atac mârşav, o tentativă de denigrare a mea prezentând un fals ordinar ca pe un decret pe care l-aş fi semnat", a declarat, vineri, preşedintele de onoare al PSD într-un discurs rostit în timpul Congresului extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor "1989 - România!".

La un moment dat în discursul său referitor la documentul prezentat de Mărieş, Iliescu a spus: "Am văzut cum mi-au falsificat scrisul".

"Este o mârşăvie să vii şi să spui că în 25 decembrie, ziua procesului şi a execuţiei soţilor Ceauşescu, aş fi semnat un astfel de decret. Care ar fi fost scopul?", s-a întrebat Iliescu.

El a adăugat că în 25 decembrie îl aştepta "pe Stănculescu să vină cu caseta cu procesul şi execuţia soţilor Ceauşescu".

Iliescu a spus că a semnat un singur decret scris personal de mână în decembrie 1989, prin care, din iniţiativa lui, se alcătuia tribunalul care i-a judecat pe soţii Ceauşescu, document de altfel prezentat şi acesta joi de liderul Asociaţiei 21 Decembrie.

"Este un atac murdar din partea acestui Mărieş, iar noi asociaţiile de revoluţionari trebuie să condamnăm ferm acest gen de ieşiri", a mai spus Iliescu la Congresului Blocului Naţional al Revoluţionarilor.

Preşedintele de onoare al PSD a spus, joi, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că documentul prezentat de Mărieş în cadrul unei conferinţe de presă ca fiind un decret semnat de Ion Iliescu este o "făcătură".

Preşedintele de onoare al PSD a mai precizat că în ziua de 25 decembrie 1989, data care apare pe decret, nu a fost "niciodată" singur. "Documentul prezentat azi este datat 25 decembrie (n.r. - 1989). În acea zi nu am fost singur niciodată. Mă aflam în sediul Ministerului Apărării de atunci şi eram cu toţii. Şi cu Petre Roman, şi cu Gelu Voican Vociulescu, şi cu Silviu Brucan. În acea zi s-a petrecut procesul şi în acea seară s-a întors generalul Stănculescu de la Târgovişte cu filmul care s-a realizat atunci", a mai spus Iliescu.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost acuzat, joi, de reprezentanţii Asociaţiei "21 Decembrie 1989" şi de doi jurnalişti că, în 25 decembrie 1989, ziua în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost executaţi, ar fi emis un decret prin care le comuta pedeapsa în închisoare pe viaţă.

Joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele asociaţiei de revoluţionari, Teodor Mărieş, a dat citire unui text, susţinând că acesta ar fi conţinutul unui decret semnat de fostul preşedinte Ion Iliescu în ziua de 25 decembrie 1989. Mărieş nu a prezentat documentul, însă a precizat că a fost obţinut de reprezentanţii organizaţiei în colaborare cu jurnalişti de la un site specializat pe ştiri juridice.

Conform lecturii lui Mărieş, decretul ar fi fost semnat de Iliescu în calitate de preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi preşedinte interimar al României. Prin decret, Iliescu decidea comutarea condamnării la moarte pronunţate în cazul celor doi soţi Ceauşescu în închisoare pe viaţă, unul din temeiuri fiind acela că cei doi dictatori ar fi dat un ordin ferm trupelor de represiune să înceteze lupta împotriva revoluţionarilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu spune că i-a fost falsificat scrisul în decretul prezentat de Mărieş.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu spune că i-a fost falsificat scrisul în decretul prezentat de Mărieş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei